29 november 200500:00

Door Remco

Grizzlies wint topper

Groningen Grizzlies heeft de stijgende lijn van de afgelopen weken door weten te zetten. Allereerst won Groningen zaterdag eenvoudig in en tegen Dordrecht. Een dag later was Groningen veel te sterk in de topper tegen Utrecht. Verder won Eindhoven het staartduel tegen Geleen waardoor de Limburgers nu onderaan staan in de Eerste Divisie.

Geleen Ă‚ Eindhoven 1-8 ( 0-2, 1-2, 0-4)

Wie zou de rode lantaarn dragen na deze competitieronde? Dat was de inzet voor de wedstrijd tussen Geleen en Eindhoven. Op de eerste speeldag wist Geleen nog te winnen van Eindhoven in overtime. Maar deze ontmoeting verliep heel anders. Na tien minuten brak Eindhoven de ban met een powerplaygoal van Maxime Lemieux. Nog voor het einde van de eerste periode verdubbelde Nick Verschuren de voorsprong dankzij wederom een succesvolle powerplay.

Diezelfde Nick Verschuren was ook verantwoordelijk voor het derde Eindhovense doelpunt, deze viel al na slechts negen seconden in de tweede periode. Geleen kwam nog terug via Bart van der Hulst maar Chajim Bakker herstelde al snel de marge van drie goals.

In de derde periode verloor Geleen niet alleen de wedstrijd maar ook het hoofd. Eindhoven liep uit naar een ruime 1-8 overwinning mede door de derde en vierde goal van Nick Verschuren. Geleen grossierde in strafminuten, Bastiaan Claassens en Bart van der Hulst kregen een game misconduct van scheidsrechter Ger Schreuders.

Dordrecht Ă‚ Groningen 4-10 (1-6, 1-3, 2-1)

Vorige week verloor Dordrecht al in Groningen met ruime cijfers. Ook in de Âreturn had Dordrecht weinig kans. Toch was het Dordrecht dat al snel de leiding nam. Jorne Kloots wist goalie Stefan di Tolve te passeren, echter de vreugde was van korte duur. Aan het einde van de eerste periode had Groningen de stand al omgetoverd tot een 1-6 voorsprong, onder andere door twee treffers van Juha Kaari.

Overigens beschikt Groningen over een nieuwe import. De 23-jarige Chinees/Canadese verdediger Allan Wong maakte zijn debuut voor de Grizzlies. Dordrecht beschikte ook over een Ânieuwe speler. Don Galjaard maakte zijn rentree voor de Lions na een afwezigheid van enkele jaren. De 29-jarige Galjaard is een voormalige jeugdinternational, die in de jaren Â90 al voor Dordrecht uitkwam.

Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Dordt iets beter in de wedstrijd maar de achterstand was simpelweg te groot om nog te stunten. De laatste periode ging wel naar Dordrecht mede dankzij goals van de jonge Joren Bakker en Robin Hageman die nu in de laatste drie duels zesmaal heeft gescoord. Hageman is een vast onderdeel aan het worden van dit wekelijkse overzicht van de Eerste Divisie. Dankzij zijn opmerkelijke prestaties heeft hij zich nu bovenaan de topscorerslijst van zijn ploeg genesteld. Deze koppositie moet Hageman echter wel delen met Jorne Kloots en Jeroen Beulink.

Groningen liep verrassend genoeg tegen veel strafminuten op ondanks de eenvoudige zege. Wouter Eefting kreeg een game misconduct terwijl Robert Eefting en Ryan Dudgeon allebei een misconduct ontvingen van scheidsrechter Rob Willems.

Groningen Ă‚ Utrecht 7-2 ( 1-0, 4-1, 2-1)

De topper tussen de Grizzlies en de Dragons was nimmer spannend. Vrijwel direct na het beginsignaal mocht Danny Galiart al plaatsnemen op de strafbank. Groningen profiteerde direct, en net als gisteravond was Juha Kaari degene die de score opende. Allan Wong liet meteen van zich spreken in zijn eerste wedstrijd voor eigen publiek. Wong had al drie maal in de strafbank gezeten toen hij het aan de stok kreeg met Johnny Larsson. Beide kemphanen werden beloond met een game misconduct.

Groningen kon de klus echter eenvoudig klaren zonder de nieuwe verdediger. Matt Tremblay (2x), Juha Kaari en Brandon Doria scoorden in de tweede periode terwijl Kees Slagmolen wist te scoren voor de ploeg uit de Domstad.

Hiermee was de wedstrijd vroegtijdig beslist en was de derde periode slechts voor de statistieken. Matt Tremblay scoorde nog tweemaal en versterkte hierdoor zijn koppositie op de topscorerslijst van de Eerste Divisie. Tremblay heeft al 19 goals en 19 assists achter zijn naam staan en heeft nu een voorsprong van 13 punten op zijn ploeggenoot Juha Kaari.