26 oktober 200400:00

Door Joep Meijsen

Groningen naar de kop

GIJS Grizzlies Groningen boekte het afgelopen weekeinde twee overwinningen en klom daardoor naar de koppositie in de Eerste Divisie. Het selectieteam van Tilburg Trappers verloor twee keer en blijft puntloos onderaan staan.

Het tweede team van Tilburg Trappers begon in eigen stadion op vrijdagavond tegen Dordrecht Lions. De Tilburgers werden redelijk kansloos aan de kant geschoven door de Leeuwen, die de wedstrijd met 0-4 wonnen dankzij twee goals van de makkelijk scorende Jorne Kloots en twee doelpunten van Stefan de Gruiter.

Een dag later lukte het Trappers 2 ook al niet om te scoren te komen tegen Zoetermeer Panters, dat met 6-0 won. Giovanni Bomius scoorde twee keer voor de Panters, evenals Jordy van Oorschot. Good old Andy Otto wist ook het net te vinden, waarschijnlijk voor het eerst compititief sinds het seizoen 1992/93. De laatste treffer kwam op naam van Manitas Demelinne, die eerder al een assist voor zijn rekening had genomen.

In een bijzonder spannende wedstrijd klopte Utrecht Dragons de Eindhoven IJsbrekers met 5-6 dankzij een treffer Ă©Ă©n seconde voor tijd van Johnny Larsson. Utrecht knokte daarmee goed terug nadat het in de eerste 23 minuten op een 3-0 achterstand was gekomen dankzij treffers van Joep Keeris en Ton Vorselen (2). Een powerplaygoal van Kees Slagmolen, een treffer van Stefan Collard en een powerplaygoal van Elroy Broos brachten Utrecht nog voor het einde van de tweede periode op gelijke hoogte. In de slotperiode ging Dragons vrolijk door met scoren, eerst maakte Stefan Collard zijn tweede van de afvond, alvorens Johnny Larsson de ploeg uit de Domstad een 3-5 voorsprong bezorgde. De laatste zeven minuten leken echter voor Eindhoven te zijn, dat via Joep Keeris en Ton Vorselen, zijn derde van de avond, de stand vier minuten voor tijd weer gelijktrok. Tot Johnny Larsson aan alle illusies van de formatie uit de Lichtstad een einde maakte.

GIJS Grizzlies Groningen maakte in Dordrecht korte metten met de lokale Lions. In de eerste periode ging het nog gelijk op, 2-2, maar aan het eind van de wedstrijd was het 3-9 voor het team van coach Ivan Kocanda. David Bartos had met drie goals en een assist een belangrijk aandeel in de Groningse zege, terwijl ook de Fin Juha Kaari met twee treffers en een assist van zich liet horen, evenals Danny Kerstholt (2) en Igor Zorman (1). Jeroen Beulink en Alex van Vugt (2) zorgden voor het tegengas namens de gastheren.

Een dag later in eigen huis klopte Groningen concurrent Eindhoven met 5-1. Eindhoven kwam na een kwartier spelen voor tweehonderd toeschouwers via Joep Keeris nog wel op voorsprong, maar na de gelijkmaker van David Bartos 22 seconden voor het einde van de openingsperiode was het nog louter Groningen dat voor de punten zorgde. Arjan Dijkstra had twee goals, Juha Kaari een goal en twee assists, terwijl Dennis Braker een goal en een assist verzorgde om Groningen de zege en de koppositie in de Eerste Divisie te bezorgen.