22 oktober 200500:00

Hartogs leidt Amstel Tijgers

Tommie Hartogs (archieffoto) had een goal en vier assists in een 5-3 zege van Amsterdam op Heerenveen. De hoofdstedelingen kwamen tot drie keer toe terug uit achterstand. Den Haag behaalde een krappe 3-2 zege op Heist op den Berg.

Amsterdam - Heerenveen 5-3

Heerenveen wist tot drie keer toe op voorsprong te komen in Amsterdam. In het tweede deel van de wedstrijd wist de regerende landskampioen uit de hoofdstad echter definitief het initiatief naar zich toe te trekken. Dat is opmerkelijk gezien de zware werkdruk van de Amsterdammers in de afgelopen week.

Flyers kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong via de zesde competitietreffer van Tyler Palmiscno. Anderhalve minuut later was het de dit seizoen teruggekeerde Alexander Schaafsma, vorig jaar nog kortstondig in Heerenveen, die met zijn derde goal van het seizoen de gelijkmaker scoorde.

Een straf tegen Leo van den Thillart wegens charging bood de Friezen nieuwe kansen. Bradley Smulders stond op de juiste plek om Tomas Kalousek te passeren op de powerplay. Simon de Wit maakte er echter een paar minuten voor het einde van de periode 2-2 van.

Ook in de tweede doorgang nam Heerenveen het initiatief. Wederom was het Bradley Smulders die scoorde. Voor de Nederlandse-Canadees was het zijn derde punt van de avond. Het was echter tevergeefs. Tommie Hartogs van Amsterdam had nog een betere avond. Eerst maakte hij hoogstpersoonlijk vier minuten voor het einde van de tweede periode gelijk en in de derde doorgang verzorgde hij assists voor Lamonte Polen en Scott Farrell, waardoor Amsterdam de wedstrijd met 5-3 won. Voor Hartogs, de topscorer van het vorige seizoen, was het overigens pas zijn eerste goal van het seizoen.

Den Haag - Heist op den Berg 3-2

Nadere informatie over deze wedstrijd ontbreekt op dit moment. Wellicht later meer.