27 februari 200500:00

Heerenveen slaat terug

Heerenveen Flyers nam in eigen huis revanche op Eaters Geleen met een ruime 6-3 zege. Oleg Timchenko had twee goals en een assist om een comeback van de Eaters in de kiem te smoren. De stand in de serie is nu 1-1.

Ruim veertienhonderd toeschouwers waren naar Thialf gekomen voor de confrontatie tussen Geleen en Heerenveen. Leigh Mendelson zette Ruud van der Holst in het doel, terwijl Andy Tenbult vanzelfsprekend vertrouwen hield in Bjorn Steijlen.

De eerste periode leek er geen vuiltje aan de lucht voor de flyers. Na zes minuten was het Hans Kroon die op aangeven van James Easter de formatie uit Friesland op voorsprong bracht. Zoals zo vaak in ijshockey, viel direct na de eerste goal ook de tweede. Amper veertig seconden later zorgde Matt Korthuis voor het voorbereidende werk en werkte Marco Postma de puck in het net.

Toen Tyler Palmiscno er in de dertiende minuut 3-0 van maakte op aangeven van het defensieve duo Don Nichols en Robert Starke leek de wedstrijd al vroeg dood te bloeden. De Flyers verzuimden echter om in de tweede periode de definitieve doodsteek toe te dienen aan de gasten uit Limburg. Dat is niet verstandig bij ploegen die door Andy Tenbult worden gecoached. De Nederlands-Canadees serveerde al eerder dit seizoen verbazingwekkende comebacks aan het Geleense publiek en in de derde periode leek het er even op alsof Eaters een nieuwe stunt in gedachten had.

Brad Smulders scoorde in de 45e minuut en clubtopscorer Jamie Schaafsma was 55 seconden later succesvol, waardoor de marge was teruggebracht tot Ă©Ă©n. Heerenveen liet zich echter de kaas niet van het brood eten. Oleg Timchenko scoorde hoogstpersoonlijk de 4-2, stelde Jamie Visser in staat de volgende treffer te scoren en gooide daarna zelf de wedstrijd twee minuten later definitief in het slot. De goal van Mark Babic in de slotminuut deed daardoor niet meer ter zake.

Beide teams hebben nu Ă©Ă©n ontmoeting gewonnen in de best-of-five-serie. De wedstrijd krijgt vanavond een vervolg in Geleen.