Hyc morgan vincent skate 1213

18 oktober 201522:47

Door Joep Meijsen

Herentals bevestigt favorietenrol

Herentals bevestigde zondag zijn favorietenrol in de BeNeLiga met een 4-0 overwinning op Geleen. Amsterdam won een doelpuntrijk duel in Leuven, Heerenveen pakte de zege in Tilburg en Den Bosch vierde voor de tweede keer dit weekeinde feest met een overwinning in Dordrecht.

Vincent Morgan had twee goals en een assist in de 4-0 overwinning voor Herentals in de thuiswedstrijd tegen Geleen Eaters. Tyler Melancon nam het andere doelpunt voor zijn rekening. Mitch Morgan en Trevor Hunt pikten ieder twee assists op, terwijl Mike Jansen de shutout op zijn naam bracht. Een dag eerder had Hyc al een dikke zege geboekt op Luik. Het enige puntverlies dit seizoen was reglementair tegen Zoetermeer.

Amsterdam en Leuven speelden een spannende wedstrijd in de Belgische universiteitsstad. Op het moment van schrijven is er nog geen online sheet te vinden van de wedstrijd, maar de ontmoeting is ge√ęindigd in een 6-7 overwinning voor de ploeg uit de Nederlandse hoofdstad. Amsterdam scoorde twee keer in de slotperiode en zette zo een achterstand om in een overwinning.

Turnhout Tigers was in eigen stadion te sterk voor Luik. Bjorn Melis, Koen Bakker,twee keer Nick Verschuren en Bradley Devereaux scoorden de goals. Yoren de Smet en Gaetan Rondia zorgden voor de tegengoals. Voor Luik de tweede nederlaag van het weekeinde, voor Turnhout de eerste zege van het seizoen.

Ivo Beulen had een goal en twee assists en Marc Donders, Mark Schra ieder een goal en een assist in de 0-4 overwinning voor Red Eagles in Dordrecht. Michael Sterkens had de shutout. Den Bosch klimt daarmee in de voorlopige stand naar de vierde plaats van de ranglijst in Poule B van de BeNeLiga.

Heerenveen is de koploper in Poule A. De ploeg van Michael Nason won met 2-6 in Tilburg. Ronald Wurm scoorde vier keer, terwijl ook Tony Demelinne en Harry Matheson Bart van Gorp wisten te passeren. De Tilburgse doelpunten kwam van de sticks van Onur Mete en Elia Urlings.

Door het verlies van Leuven tegen Amsterdam is Flyers nu nog de enige ploeg zonder puntverlies in de BeNeLiga.