Trappers vs Eaters 130215

14 februari 201501:05

Door Joep Meijsen

Herentals en Tilburg treffen elkaar

Herentals scoorde vier keer in de slotperiode om daarmee alsnog van Eindhoven te winnen. Daarmee stelde de Belgische club de derde plaats en daarmee een halve finale tegen Tilburg veilig. Trappers won weer dik van Geleen.

Geleen heeft nog wel de beste papieren om het tegen Heerenveen op te mogen nemen in de halve finale. De Limburgers hebben er genoeg aan om zelf een punt te pakken tegen Herentals op zaterdag of Kemphanen een punt te zien verliezen tegen Flyers op zondag. De play-offs beginnen vermoedelijk komend weekeinde en worden in best-of-seven gespeeld. Tilburg heeft tegen Herentals het thuisvoordeel.

Kemphanen leek er alles aan te doen het lot helemaal in eigen handen te houden vrijdagavond. De ploeg ging met een 1-3 voorsprong de laatste periode in, maar verloor de wedstrijd toch nog. Via Luca Heutmekers en Nick Verschuren kwam de ploeg van Marc Visschers in de openingsperiode op voorsprong. Halverwege de wedstrijd halveerde Trevor Hunt de Brabantse marge, maar nog geen veertig seconden later herstelde Julian van Lijden het gat.

Datzelfde gebeurde vroeg in de slotperiode. Eerst kwam Herentals via Bryan Kolodziejczyk weer terug, waarna Reinier staats de marge weer op twee goals bracht. Trevor Hunt met zijn tweede en Nick Prockow zorgden er daarna voor dat de stadnd weer in evenwicht kwam. De wedstrijd leek daarna op overtime af te stevenen, maar diezelfde Prockow wist in de slotminuut de winnende goal te scoren.

Tilburg Trappers won in eigen huis voor 1150 toeschouwers souverein van Geleen. Eaters kwam via Mario Mjelleli nog weliswaar op voorsprong, maar Mickey Bastings zorgde ervoor dat de beide teams in evenwicht mochten pauzeren. In de tweede en derde periode sloeg Trappers daarna zijn slag. Peter van Biezen scoorde liefst vier keer, terwijl ook Diederick Hagemeijer en Reno de Hondt het net wisten te vinden. Bastings scoorde ook nog zijn tweede van de avond. Akim Ramoul nam de tweede Geleense goal voor zijn rekening.