Hyc morgan vincent skate 1213

7 maart 201423:38

Door Joep Meijsen

Herentals houdt serie levend

Herentals won voor het eerst dit seizoen een wedstrijd van Tilburg Trappers. Daarmee houdt de Belgische formatie de onderlinge serie levend. Vincent Morgan had een goal en een assist namens Herentals.

Afgelopen woensdagavond werd Herentals nog helemaal weggespeeld in Stappegoor, met de alleszeggende uitslag van 8-0 in het voordeel van Trappers. Herentals is echter al het hele seizoen in eigen huis een taaie tegenstander. Op vrijdagavond werd uiteindelijk na negen nederlagen op rij in deze ijshockeyjaargang een overwinning geboekt tegen Tilburg.
Het zal ook niet vaak voorkomen dat Bjorn Willemse drie keer scoort in een wedstrijd en na afloop niet tevreden kan zijn. De verdediger van Oranje nam de volledige productie van Trappers voor zijn rekening in een wedstrijd die lange tijd gelijk opging. Herentals kwam tot vier keer toe op voorsprong, maar hield in het tweede deel van de wedstrijd de poort op slot om van de vierde goal de winnende te maken.

Dat deze werd gescoord door Vincent Morgan is alleen maar toepasselijk. De Belgische international stopt na dit seizoen met topijshockey vanwege plezierige familieomstandigheden. De afgelopen jaren was hij een cruciale speler in de opmars van Herentals. Eerst in de Belgische competitie en beker, daarna in de North Sea Cup, vervolgens als volwaardige deelnemer aan de Nederlandse competitie en nu de eerste play-off-serie om het Nederlandse kampioenschap.

Herentals kwam voor 775 toeschouwers al na vier minuten spelen voor het eerst op voorsprong via Yente Franssen. Echter binnen een paar keer knipperen met de ogen stond Trappers via Willemse alweer op gelijke hoogte. Dat scenario herhaalde zich ruim tien minuten later. Eerst zette Evan Mosey zijn team weer op voorsprong, vervolgens was het Willemse die voor de gelijkamer zorgde.

In de tweede periode nog een keer hetzelfde verhaal. Via een penaltyshot van Mitch Morgan kwam Herentals weer op voorsprong, waarna Bjorn Willemse voor de gelijkmaker zorgde. Toen Vincent Morgan echter voor de 4-3 zorgde, bleef het antwoord van Willemse en Trappers in het restant van de speeltijd uit. De tweede assist kwam terecht bij die andere zeer waardevolle Belgische speler die bezig is aan zijn laatste serie voor Herentals, Bjorn Steijlen.

Trappers drong in het restant van de wedstrijd nog wel aan, maar liep vooral in de slotfase tegen verschillende straffen op die de progressie van de jacht op de gelijkmaker onderbraken. Daarmee zorgde de alliantie van Vincent Morgan en Bjorn Steijlen ervoor dat ze hun loopbaan nog even moeten voortzetten. Komende zondag volgt in Tilburg de vijfde wedstrijd in de serie.