Beneliga logo 2015

14 december 201508:41

Door Joep Meijsen

Herentals nipt langs Den Haag

Herentals boekte zondagavond een nipte 3-2 zege in de topper tegen Den Haag. Turnhout klopte in de slotperiode Antwerpen, terwijl Amsterdam ruim won van Dordrecht. In poule B won Nijmegen ruim van Heist, was Luik te sterk in Leuven en wist Geleen ruim te winnen van Eindhoven.

Herentals klom zondagavond naar de koppositie in Groep A met een 3-2 overwinning in eigen huis op Den Haag. Het winnende doelpunt viel vlak voor het einde van de tweede periode en kwam van de stick van Yente Franssen. Voor die tijd pakte Den Haag de leiding via Alan van Bentem, kwam Herentals via Ben Vercammen en Vincent Morgan terug en zorgde Stace van Bentem voor de gelijkmaker namens de Haagse formatie.

Turnhout won een spannende wedstrijd in eigen huis tegen Antwerpen. Tigers scoorde vier keer in de slotperiode om de overwinning binnen te halen. Koen Bakker had twee goals, waaronder de winnende. Ben van den Bogaert had twee treffers en een assist voor Phantoms.

Joey Oosterveld had vier goals voor Amsterdam in de 8-0 overwinning op Dordrecht. Ook Dax van der Velden was twee keer succesvol. De andere treffers kwamen van de sticks van John Versteeg en Rocco van Hoorn. Nijmegen had in eigen huis minder moeite met Heist en boekte een 6-1 overwinning op Heist op den Berg. Jesse Hendriks had twee goals, Jake Hendriks drie assists. Nick de Jong, Wesley Hendriks, Peter Vissers en Eric Hoogvliets waren de andere succesvolle schutters. Sef Vermeulen redde de eer van Heist.

Luik boekte in de strijd om de plekken in de play-offs in Poule B een belangrijke 2-3 overwinning in Leuven. Alexandre Bremer scoorde met twee man meer ophet ijs het winnende doelpunt met nog elf minuten te spelen. Enkele minuten eerder had Maxime Pellegrims juist voor de gelijkmaker gezorgd namens Leuven. Jordan Gillet, Gaetan Rondia en Wehebe Darge waren de andere doelpuntenmakers.

Geleen boekte in eigen huis een soepele overwinning op Eindhoven. Tom Marx had twee goals en een assist in de 5-1 overwinning. Don Geerts, Akim Ramoul en Kay Gielen kwamen ook tot scoren. Boris Sevo scoorde het enige Eindhovense doelpunt.