Flyers demelinne close away 1314

16 februari 201410:15

Door Remco

Herentals pakt belangrijk punt

Herentals ging na een shootout thuis onderuit tegen Heerenveen Flyers, maar pakte daarmee wel een belangrijk punt in de strijd om de vierde plek. Tilburg Trappers won in Eindhoven met 1-8 de derby van Kemphanen.

Bijna 600 toeschouwers zagen in Herentals een spannend duel waar de belangen groot waren. Herentals vecht met Dordrecht om de vierde plek en Heerenveen wil de tweede plek veroveren om zodoende het thuisvoordeel te hebben in de halve finale tegen Den Haag.

Flyers kwam sterk uit de startblokken en kwam na 24 seconden al op 0-1. Shawn Collymore scoorde op aangeven van Levi Houkes en Dax van de Velden. Flyers moest het steeds doen zonder de geblesseerde Nick Kuiper. Ook Jade Galbraith was afwezig wegens griep.

Herentals kwam aan het begin van de tweede periode op 1-1. Vincent Morgan scoorde shorthanded na een assist van Mitch Morgan. Even later verloor Herentals Ben Torremans. De verdediger mocht inrukken met een game misconduct.

Door prima goaliewerk van beide ploegen, bleef de stand op 1-1 steken. Uiteindelijk waren penalty shots nodig om een winnaar aan te wijzen. Daarin wist Tony Demelinne als enige speler te scoren. Door de twee punten komt Heerenveen op de tweede plaats. De ploeg van Chris Eimers heeft Ă©Ă©n punt meer dan Den Haag. De Hagenezen hebben wel een wedstrijd minder gespeeld.

Herentals zal ondanks het verlies dolblij zijn met het punt. Hierdoor groeit het gat met Dordrecht naar drie punten met nog drie wedstrijden te gaan. Dordrecht speelt zondagavond thuis tegen Kemphanen en Herentals gaat op bezoek in Geleen.

Eindhoven Kemphanen – Tilburg Trappers

De laatste editie van de Brabantse derby van dit seizoen eindigde in een ruime overwinning voor Trappers. Eindhoven kon Tilburg een periode lang in bedwang houden. Cas Staps bracht Tilburg op voorsprong maar Danny Stempher zorgde even later voor de gelijkmaker. Tilburg kreeg wel de nodige kansen maar Deniz Mollen hield verder zijn doel schoon in de eerste periode.

In de tweede periode liep Tilburg weg van de tegenstander. Door goals van Josh Prudden (2), Peter van Biezen en Aaron Lee leidde Trappers na veertig minuten met 1-5.

De derde periode was daarom alleen bijzonder voor Jordy Verkiel. De jonge verdediger scoorde zijn eerste goal in de hoofdmacht van Trappers. Ivy van den Heuvel en Alexey Loginov waren ook trefzeker en zorgden daarmee voor de 1-8 eindstand.