Trappers teunissen close 1314

5 januari 201400:11

Door Joep Meijsen

Hijs en Trappers pakken punten

Tilburg Trappers boekte zaterdagavond een ruime overwinning in Dordrecht. Den Haag moest voor de tweede dag op rij aan de bak in overtime. Nick Anderson bezorgde de Haagse formatie deze keer wel de winst met een succesvol penaltyshot.

Dordrecht speelt dit seizoen zeer competitief mee in de eredivisie. In de vierde maand van de competitie doet de ploeg van Alexander Jacobs nog altijd volop mee om een plek in de play-offs. Tegen Tilburg Trappers wil het echter nog niet lukken. Zaterdagavond verloor Lions voor de vierde keer dit seizoen met overtuigende cijfers van Tilburg.

Na twintig minuten spelen stond het nog maar 1-2 in het voordeel van Trappers, maar de Tilburgers scoorden vier keer op rij in de tweede periode om de wedstrijd in het eigen voordeel te beslissen. Uiteindelijk liep de score op naar 3-9 in het voordeel van de bekerfinalist. Daarbij troffen liefst acht verschillende spelers van Tilburg doel, alleen Jeffrey Terminesi nam twee goals voor zijn rekening.

Verder kwamen Aaron Lee, Julian van Lijden, Maarten Brekelmans, Mickey Bastings, Bob Teunissen, Boet van Gestel en Peter van Biezen tot scoren. De tegengoals kwamen van de sticks van Dion van ’t Hof, Jeroen van den Broek en Clinton Pettapiece. Dordrecht wacht zondag de voor de strijd om de vierde plaats belangrijke wedstrijd in Herentals, terwijl Tilburg zondagmiddag in eigen huis Eindhoven ontvangt.

Herentals en Den Haag speelden in De Uithof voor achthonderd toeschouwers een spannende wedstrijd, die pas in de extra tijd werd beslist. Uitiendelijk kwam het op penaltyshots aan, waarin Den Haag de sterkere was. Om zover te komen moest Herentals drie keer terugkomen uit achterstand. Bij Den Haag keerde Raphael Joly met een assist terug in de opstelling na zijn schorsing.

Bij Herentals maakte Tyler Melancon zijn rentree met een assist. De Haagse treffers werden gescoord door Alan van Bentem, Marco Postma en Ronald Wurm. Bij Herentals wisten Craig Voakes (2) en Trevor Hunt het net te vinden.