Trappers vs Kemphanen 101014

10 oktober 201423:42

Hyc en Trappers openen met zege

De kop is er vanaf in de bekercompetitie. Herentals won vrijdagavond in eigen huis met 5-2 van Heerenveen, terwijl Tilburg thuis een 5-1 zege boekte op een zonder imports spelend Eindhoven.

Hyc Herentals – Heerenveen Flyers
Herentals bezorgde Heerenveen een kater op vrijdagavond met een 5-2 overwinning in de eerste wedstrijd van de bekercompetitie. Flyers kwam weliswaar nog op voorsprong in de eerste periode, maar Hyc was vooral in de eerste twee periodes sneller, feller en doeltreffender dan de tegenstander. Flyers had een sterkere slotperiode, maar dat was niet genoeg om de nederlaag af te wenden.

Dat betekent dat Heerenveen, dat vorig weekeinde in de Ron Bertelingschaal al twee keer onderuit ging tegen Tilburg het nieuwe seizoen is begonnen met drie verliespartijen op rij. Herentals maakt voor bijna vijfhonderd toeschouwers juist een prima start van het seizoen, waarbij zowel de imports als de Belgische kern van de ploeg belangrijke bijdragen leverden aan de overwinning.

Het was Heerenveen dat na minder dan twee minuten spelen op voorsprong kwam via een goal van Brent Janssen. De Friese formatie verzuimde daarna echter om een langdurige powerplay, deels met twee man meer op het ijs, om te zetten in een ruimere voorsprong. Langzaam nam Herentals de controle over de wedstrijd over en in de eerste de beste powerplay voor de Belgische ploeg was het wel raak via Ben Vercammen. Drie minuten voor het rustsignaal was het daarna Timo Dewin die Herentals op voorsprong bracht.

De nieuwkomer aan de kant van Herentals Nick Prockow zorgde daarna in de tweede powerplay voor de derde treffer. Een goal van Yente Franssen vijf minuten later maakt er zelfs 4-1 van, waarna een deceptie in de lucht hing voor de ploeg van Chris Eimers.

Een powerplay van vijf tegen drie biedt echter Josh Prudden de kans de marge te verkleinen. Dit geeft Heerenveen echter amper een duw in de rug, want anderhalve minuut later hersteld Tyler Melancon shorthanded de marge. De derde periode, korte tijd onderbroken vanwege een blessure van een van de linesmen, verloopt daarna doelpuntloos.

Heerenveen ontvangt zaterdagavond in eigen huis Geleen, terwijl Herentals zondag op bezoek mag in Eindhoven.

Tilburg Trappers – Eindhoven Kemphanen
Tilburg Trappers begon de campagne voor de verdediging van de nationale beker met een 5-1 overwinning op een zonder imports spelend Eindhoven Kemphanen. Het door Kemphanen gecontracteerde trio was nog niet speelgerechtigd. Voor 1100 toeschouwers werd het daarmee geen spannende wedstrijd, al hield Eindhoven de schade alleszins binnen de perken. Doelman Mike Beeren speelde daarbij een verdienstelijke wedstrijd, terwijl Nick de Jong noodgedwongen toch weer in de defensie speelde.

Tilburg kam na tien minuten spelen op voorsprong na een intikker van Mickey Bastings. Vroeg in de tweede periode verdubbelt Trappers de voorsprong via Peter van Biezen, die na overleg de treffer krijgt toegekend. Kris Hogg maakt er halverwege de tweede periode 3-0 van, terwijl Nick de Ruijter enkele minuten later de 4-0 op het scorebord bracht.

Nog voor het einde van de tweede periode scoort de uit Geleen overgekomen Luca Heutmekers het eerste Eindhovense doelpunt van het nieuwe seizoen. De vandaag aan de selectie van Kemphanen toegevoegde Ritchie van Hulten neemt een van de twee assists voor zijn rekening. In de slotperiode is alleen Van Biezen met een prima schot nog succesvol, maar pietert de wedstrijd verder uit.

Kemphanen vervolgt het seizoen zondag in eigen stadion tegen Herentals, terwijl Tilburg zondag op bezoek mag in Geleen.