9 augustus 200600:00

Door Joep Meijsen

Jamie Visser blijft bij Eaters

De Nederlands-Canadese aanvaller Jamie Visser speelt ook het komende seizoen voor Eaters Geleen. De international kwam vorig jaar in het shirt van de Limburgers tot 29 goals en 25 assists. Daarmee was hij de nummer twee op de topscorerslijst bij de Eaters.

Alleen Ryan Held kwam tot meer punten bij Geleen. Daarmee krijgen de aanvalslijnen van de Limburgse eredivisionist steeds meer vorm. Eerder al werden de imports Brian McGarry, CJ McConnell en Steve Farrer aangetrokken, terwijl van andere clubs in Nederland Erik Landman en Brad Smulders overkwamen.

Voor Visser was het afgelopen seizoen zijn productiefste in de Nederlandse competitie. Eerder had hij in het shirt van Heerenveen een keer 24 goals en 25 assists in een seizoen op zijn naam gebracht. Dat gebeurde toen in zes wedstrijden minder. Visser had overigens ook een record aan strafminuten met 165. Daarmee was hij de strafbankkoning in de Nederlandse competitie.

Jamie Visser, geboren in Missisauga, een voorstad van Toronto, debuteerde tijdens het wereldkampioenschap in Noorwegen voor Oranje. Hij werd opgeleid bij de Humber College in de Amerikaanse universiteitscompetitie. Zijn Europese debuut maakte hij bij Cardiff in de Engelse competitie.