Hijs Flyers Beneliga Kick Demelinne 03 2017

7 april 202007:20

Door Joep Meijsen

Jasper Kick verlengt bij Hijs

Jasper Kick speelt ook het komende seizoen voor Cairox Hijs Hokij Den Haag. De 35-jarige aanvaller verlengde zijn contract met een jaar.

Kick was vorig jaar goed voor 11 goals en 22 assists in 31 wedstrijden en haalde met Den Haag de halve finales van de play-offs in de Beneliga toen het seizoen plotseling werd afgeblazen. Kick is afkomstig uit de eigen jeugd van Den Haag en speelde met uitzondering van enkele seizoenen aan het begin van zijn loopbaan in Zoetermeer en een jaar in Dordrecht zijn hele loopbaan voor de Haagse formatie.

Kick speelde ook twee wereldkampioenschappen met Oranje, voor het laatst in in Belfast in 2017. Voor de speler was er geen twijfel of hij zijn loopbaan voort wilde zetten. 'Ik heb geen moment getwijfeld, maar er zijn wel een paar factoren die van invloed kunnen zijn. Gelukkig heb ik veel support vanuit huis in hetgeen wat ik doe en leuk vind, dus dat maakt de keuze makkelijker', zegt hij tegen de website van Den Haag.

Coach Chris Eimers, die zelf zijn contract al eerder verlengde, is in zijn nopjes met de verlenging: 'Jasper is een echte leider en is iemand die altijd voorop in de strijd gaat. Hij is het toonbeeld van onze identiteit en een voorbeeld voor de jeugd.'

Lees meer op de website van Den Haag >>>