12 september 200400:00

Door Joep Meijsen

Jonge versterking Flyers

Drie jonge spelers uit Nijmegen spelen het komende seizoen voor Heerenveen. Bert van de Braak, Dave Stappershoef en Remo Speyers komen het komende seizoen uit voor de Flyers. Twee van de drie spelers waren het afgelopen seizoen nog actief in Noord-Amerika.

Dat meldt de officiële website van Heerenveen. Bert van de Braak is de bekendste van de drie. De 21-aanvaller begint alweer aan zijn vierde club in het Nederlandse ijshockey. Hij werd opgeleid in Nijmegen, debuteerde in Amsterdam, kwam daarna uit voor Den Bosch en was laatstelijk in Nederland weer actief bij Nijmegen. Het afgelopen seizoen speelde hij voor de Lone Star Cavalry in de North American Hockey League, een van de twee hoogste jeugddivisies in de Verenigde Staten.

Dave Stappershoef geldt als een talentvolle verdediger. Het afgelopen jaar maakte hij deel uit van een rondreizend ijshockeyteam in Canada, maar in het jaar daarvoor debuteerde hij in de Superliga bij Nijmegen. Nadat Nijmegen het zonder het defensieve duo Steve OĂ‚Brien en Sean Austin moest stellen, kreeg Stappershoef een kans. Tijdens de 19 wedstrijden die hij dat seizoen speelde op het hoogste niveau maakte hij indruk met zijn goede mentaliteit en solide defensieve spel.

De 18-jarige Remo Speijers speelde het afgelopen seizoen voor Nijmegen in de Toekomstliga. De aanvaller kwam in 19 wedstrijden tot drie assists en zeven goals. Zowel Speijers als Stappershoef zijn oude bekenden van Flyers-coach Dave Hyrsky, wier Nederlandse loopbaan begon als coach van het toenmalige tweede team van Nijmegen. Ook Van de Braak kwam regelmatig uit voor dit team.

Voor Heerenveen betekent de komst van de drie talenten dat de selectie langzaam meer vorm begint te krijgen. Het team bestaat nu uit veertien spelers, waaronder de imports Robert Starke en Don Nichols. Dit betekent dat Heerenveen nog ruimte heeft voor twee buitenlandse spelers.