Lions staats baalt home 1314

18 september 201412:25

Door Joep Meijsen

Kemphanen completeert selectie

Eindhoven Kemphanen neemt ook Reinier Staats en Evo Suurhoff over van Dordrecht. Daarmee is volgens coach Marc Visschers de selectie voor het komende seizoen compleet.

Dit betekent dat Eindhoven het seizoen ingaat met drie imports. De al aanwezige Brennan Poderzay en Jeff Smith, alsmede de volgende week arriverende forward Andy Contois. Eerder werd al bekend dat de aangekondigde aanvaller Brian McMillin niet naar Eindhoven komt, maar in Noord-Amerika blijft spelen.

Voor Staats betekent dit een terugkeer naar Eindhoven na een jaar afwezigheid. De geboren Tilburger speelde vanaf 2008 vijf seizoenen in de Lichtstad. De 24-jarige verdediger had vorig jaar drie goals en vijftien assists in 35 wedstrijden voor Dordrecht Lions, de club waar hij ook dit seizoen zou spelen. 'Staats heeft een ontwikkeling doorgemaakt en hangt dicht tegen het Nederlands Team aan. Defensieve verdediger met veel energie en werklust', zo beschrijft coach Visschers zijn nieuwe aanwinst.

Ook voor Suurhoff is Eindhoven geen nieuw terrein. De 19-jarige verdediger uit Den Bosch was twee jaar lang actief bij de Nederlandse IJshockey Academie. Daarbij mocht hij bij Kemphanen enkele keren aan het grote werk ruiken. Suurhoff speelt ook voor het nationale team onder twintig jaar.

Opvallend is ook dat Nick de Jong komend seizoen als forward gaat spelen. De uit Nijmegen afkomstige international maakte enkele jaren geleden de overstap naar de verdediging, maar wisselt nu weer terug. Visschers: 'Hij kwam er zelf mee, in de vroege onderhandelingen. Hij is voorin gevaarlijker en zorgt voor meer puckcontrole in het aanvalsvak. Hij is sterk en tevens behoorlijk snel, al is dit niet direct van afstand te zien. Op de powerplay staat hij wel gewoon op de blauwe lijn.

Kemphanen speelt komende zaterdag om 20.00 uur in eigen huis een oefenwedstrijd tegen Neusser EV.