Kemphanen vanderschuyt close home 1314

8 maart 201422:53

Door Joep Meijsen

Kemphanen ruim langs Eaters

Eindhoven Kemphanen heeft in eigen huis een dikke 9-2 overwinning geboekt op Geleen in de Larry van Wierencup. Een dag eerder won de ploeg uit de Lichtstad al met 1-4 in Nijmegen. Zaterdag klopte Groningen op zijn beurt Nijmegen met 4-3.

Vrijdagavond stonden Nijmegen en Eindhoven tegenover elkaar in het Triavium. Kemphanen kwam via Niels Oerlemans in de eerste periode op voorsprong. Wesley Hendriks zorgde namens Nijmegen vroeg in de tweede periode voor de gelijkmaker, maar via twee goals van Nick Verschuren en een treffer van Raymond van der Schuit pakte Eindhoven de buit.

Een dag later trad Kemphanen aan tegen een Geleen zonder Edward Noortman. Wouter van Leeuwen was terug in het net, met als reservegoalie de 14-jarige Sander Kösters. Na enkele minuten in de wedstrijd viel ook nog Lars van Sloun uit, waardoor de taak voor Eaters nog lastiger werd.

Jasper Nordemann en Danny Stempher zetten Eindhoven al snel op voorsporong, terwijl Raymond van der Schuit er laat in de eerste periode 3-0 van maakte. Via Mikko Palotie deed Eaters nog wat terug, maar daarna was het alleen nog maar Kemphanen dat de klok sloeg. Van der Schuit voerde zijn doelpuntentotaal op naar drie, Lucca Kluijtmans (2), Niels Oerlemans en Nick Verschuren wisten Van Leeuwen ook nog te passeren. De tweede Eaters-goal kwam op naam van Dean Moors.

In Groningen werd het een spannende wedstrijd tussen de twee finalisten om het kampioenschap van de Eerste Divisie, die pas in de slotminuten door Kevin Kuiper in het voordeel van de thuisclub werd beslist. Nijmegen kwam vroeg op voorsprong via Wesley Hendriks, Maar via twee keer Danny Kerstholt en deen goal van Kevin Kuiper pakte Groningen ruim het voordeel. Nijmegen Devils trok de score weer gelijk via Mark Schra en Dylan Kost, maar de tweede goal van Kuiper zorgde ervoor dat Groningen de punten in eigen huis hield.