Kemphanen ijsbaan fisheye 1112

12 augustus 201414:44

Door Joep Meijsen

Kemphanen verwelkomt Van Gestel

Eindhoven Kemphanen breidt de selectie uit met neo-international Boet van Gestel. De 18-jarige verdediger vertrekt bij Tilburg omdat deze club zich in zijn ogen niet aan de gemaakte afspraken houdt.

'Tilburg is zijn afspraak niet nagekomen. Mij was eerder aangegeven dat ik in het derde jaar een overeenkomst zou krijgen, met vergoeding. Vervolgens krijg ik van Rene de Hondt persoonlijk te horen, dat dit niet gebeurt', zegt de verdediger zelf over de reden achter zijn overstap.

Hij reageert daarmee op uitspraken van de technisch manager van Tilburg, René de Hondt in Brabants Dagblad van dinsdag. 'Hij heeft het afgelopen seizoen goed gedaan, zeker weten. Maar Boet stelde te hoge eisen voor een jongen van zijn leeftijd', zo wordt De Hondt geciteerd.

Die uitspraak wordt tegengesproken door coach Marc Visschers van Eindhoven Kemphanen. 'Boet stelt helemaal geen te hoge eisen. Sterker nog, hij krijgt dezelfde onkostenvergoeding als vergelijkbare spelers van zijn leeftijd bij ons.'

Van Gestel speelde vorig jaar 44 wedstrijden voor Trappers, waarin hij twee goals en vijf assists voor zijn rekening nam met veertien strafminuten. Zijn snel groeiende hoeveelheid ijstijd bij Trappers leidde uiteindelijk tot selectie voor het WK in Litouwen.