16 augustus 200500:00

Door Joep Meijsen

Ligastart op 30 september

De ijshockeycompetitie begint dit seizoen op vrijdag 30 september. In de Coupe der Lage Landen staan die avond twee wedstrijden op het programma. De Coupe wordt dit jaar gespeeld in een halve competitie en loopt tot 1 november.

Dat blijkt het uit deze week bekendgemaakte programma voor de Coupe der Lage Landen. Het is voor het eerst in jaren dat Nederlandse ijshockeyliefhebbers al ruim voor het begin van de competitie over het wedstrijdprogramma beschikken. De speeldata voor de nationale beker en de competitie zijn nog niet bekend.

De puck wordt het eerst 'gedropt' in Tilburg. Op vrijdag 30 september om 20.30 uur ontvangen de lokale Trappers daar de Phantoms Deurne. Een kwartier later begint in Amsterdam de eerste volledig Nederlandse wedstrijden. De regerende landskampioen en bekerwinnaar neemt het op tegen Nijmegen Emperors.

Een dag later komt Heerenveen in eigen huis voor het eerst in actie tegen Tilburg Trappers, terwijl Eaters Geleen op bezoek mag bij Herentals. Deze wedstrijd wordt op het weinig sociale tijdstip van 22.00 uur gespeeld op de ijsbaan van Turnhout. Den Haag speelt zijn eerste wedstrijd op zondagavond in Limburg. Na het late eindsignaal in Turnhout neemt Geleen het om 19.00 uur op tegen de Wolves.

Vrijwel alle wedstrijden in de Coupe der Lage Landen worden rond het weekeinde gespeeld. Den Haag Wolves heeft twee thuiswedstrijden op dinsdagavond op het programma staan, Nijmegen heeft een ontmoeting in eigen huis op woensdagavond, evenals Amsterdam.

Klik hier voor het hele schema >>>