10 december 200400:00

Door Joep Meijsen

Line-up voor beker bekend

De kaarten voor het bekerweekeinde half januari in Eindhoven zijn definitief geschud. Heerenveen won in Den Haag en pakt dus de eerste plaats in de competitie. Nijmegen pakte in eigen huis een punt tegen Tilburg en veroverde daarmee de laatste te vergeven plek.

Daardoor ontstaan de halve finales tussen Nijmegen en Heerenveen en Amsterdam en Tilburg. De fans van Geleen en Den Haag kunnen hooguit nog als neutrale toeschouwers naar Eindhoven afreizen. Den Haag verspeelde de laatste kans vorige week al, terwijl Geleen vandaag klop kreeg van Amsterdam.

Eaters moest in ieder geval winnen in Amsterdam, maar kreeg met 9-3 een behoorlijk pak slaag van de hoofdstedelijke regerende bekerkampioen. Amsterdam deed daarmee wat het moest doen om kans te houden op de bovenste plek van de bekerranglijst.

Door het ene punt dat Heerenveen afgelopen woensdag in eigen huis overhield aan de ontmoeting met Amsterdam, had de formatie van Ron Berteling de zaak echter niet meer in eigen hand. Met een nog nipt iets ruimere 2-9 zege in De Uithof lieten de Friezen zich de kaas niet meer van het brood eten en plaatsten zich als de nummer Ă©Ă©n voor Eindhoven.

Nijmegen Emperors had minimaal een punt nodig om zich zeker voor Eindhoven te kwalificeren. Op driekwart van de wedstrijd sijpelde de informatie over de stand in Amsterdam echter al door naar het Triavium, waardoor de uitslag in het Triavium minder ter zake deed. Door een overtime uit het vuur te slepen wist Nijmegen zich echter toch op eigen kracht te plaatsen. Tilburg won de wedstrijd in de extra tijd dankzij een treffer van Josh Oort.

Later meer informatie over de wedstrijden.