Jordan Paulus
Jordan Paulus — © IJshockeyfoto.nl (Paul Nicolaassen)

13 april 202016:52

Door Joep Meijsen

Luik verlengt met drie internationals

Luik Bulldogs heeft overeenstemming bereikt over contractverlenging met drie spelers. Het trio Michael Distate, Bryan Kolodziejczyk en Jordan Paulus spelen ook volgend jaar voor de club.

Dat heeft de club bekendgemaakt. Kolodziejczyk was met 15 goals en 38 assists in 22 wedstrijden de topscorer van de club tijdens de afgelopen Beneliga-campagne. Het wordt zijn tweede seizoen terug bij de club waar hij ook in de jeugd speelde. Daarvoor was de 28-jarige Belgische international actief voor Brest en Tours op het tweede niveau in Frankrijk.

De 29-jarige Jordan Paulus is de captain van de ploeg en is ook afkomstig uit de jeugdopleiding van Luik. Afgezien van enkele seizoenen in Leuven en Herentals speelt hij al zijn hele loopbaan voor de Franstalige deelnemer aan de Beneliga. In 22 wedstrijden was hij dit seizoen goed voor 9 goals en 10 assists met 39 strafminuten.

Michael Distate speelt al zijn hele leven voor Luik en is net als de twee andere spelers een vaste keuze in de Belgische nationale ploeg. In 22 wedstrijden had de verdediger afgelopen seizoen in de Beneliga 4 goals en 11 assists met 6 strafminuten.

Luik haalde afgelopen seizoen de finale om de Belgische beker en plaatste zich voor de play-offs in de Beneliga. Daarin werd de ploeg in de eerste ronde uitgeschakeld door Nijmegen alvorens het coronavirus voor een vroegtijdig einde aan het seizoen zorgde. De ploeg begint aan het nieuwe seizoen met een nieuwe naam in de bank. Uli Egen vervangt Paul Vincent.

Bryan Kolodziejczyk in actie voor Luik
Bryan Kolodziejczyk in actie voor Luik — © IJshockeyfoto.nl (Paul Nicolaassen)