21 oktober 200400:00

Door Joep Meijsen

Matige start voor Mason

Doug Mason en de Iserlohn Roosters maken een moeizame start van het seizoen door. Dit bereikte afgelopen vrijdag een dieptepunt met een kansloze 2-9 nederlaag in Neurenberg. Hoewel de ploeg zich zondag met een 4-1 zege in eigen huis herstelde en zo de rode lantaarn in de Deutsche Eishockey Liga overdroeg, hangen er alweer nieuwe donkere wolken boven de club uit het Sauerland.

Tien wedstrijden is het seizoen in de DEL nu oud en na afgelopen vrijdag leken Iserlohn en coach Doug Mason in een echte crisis te zitten. Acht uur zat de ploeg uit het Sauerland in de bus naar Beieren, van file na file, om enkele uren later met gebogen hoofden en een 2-9 nederlaag weer in diezelfde bus te stappen.

'Het is geen vraag. Dit was onze slechtste wedstrijd van het seizoen. We hebben niet geschaatst, hebben onder druk de verkeerde beslissingen genoemen en waren fysiek niet aanwezig. We hebben niet geknokt en de ploeg uit Neurenberg vrijuit laten spelen', was het vernietigende oordeel van Mason. Extra pijnlijk was het feit dat de coach van Neurenberg Greg Poss was, die vroeger in Iserlohn actief was en nu zijn vijfde overwinning op rij boekte tegen zijn oude club.

Op zondag stond dan ook forse druk op de ontmoeting met de Hannover Scorpions, een ander team dat het moeilijk heeft bij de start van de huidige ijshockeyjaargang. Voorafgaand aan de wedstrijd eiste Mason van zijn spelers een aanzienlijke verbetering en vooral een meer professionele houding. Dit betaalde zich terug met een 4-1 overwinning.

'Onze sterkste prestaties leverden we vandaag op de powerplay en shorthanded. Alleen al onze drie doelpunten met een man meer op het ijs spreken voor zich. De special teams en doelman Kotschnew maakten het verschil vandaar. Kotschnew straalde veel rust en zekerheid uit', aldus een aanzienlijk tevredener Mason.

Afgelopen dinsdag volgde echter weer een teleurstelling toen zijn team door 2700 toeschouwers van het ijs werd gefloten na een kansloze 1-6 nederlaag tegen DÄ‚Ĺ’sseldorf in de Duitse beker. 'Jammer dat het maar een bekerwedstrijd was, want we hebben erg goed gespeeld', meldde de nieuwe coach van DÄ‚Ĺ’sseldorf, Butch Goring, na afloop. Voor Doug Mason was het maar goed dat het 'slechts' een bekerwedstrijd betrof. De bokaal is niet zo belangrijk in het Duitse ijshockey en uitschakeling wordt grotendeels ter kennisgeving aangenomen.

Vrijdagavond ontvangt Iserlohn de sterke Hamburg Freezers, terwijl op zondag de verre uitwedstrijd in Berlijn op het programma staat. Daarmee wordt het seizoen van Doug Mason er niet makkelijker op.