Tilburg Trappers vs Hannover Scopions 05-01-2021: Ian Meierdres maakt save
Tilburg Trappers vs Hannover Scopions 05-01-2021: Ian Meierdres maakt save — © Arie Leeuwesteijn

20 april 202114:37

Door Joep Meijsen

Meierdres knoopt er nog een seizoen aan vast

International Ian Meierdres blijft ook komend seizoen spelen. 'Ik ga niet stoppen na zo'n seizoen. Dat wil ik niet. Lege tribunes, voortijdige uitschakeling. Zo wil ik geen afscheid nemen na zo'n lange periode.'

Dat zegt de inmiddels 32-jarige doelman tegen Brabants Dagblad. Tilburg Trappers werd afgelopen zondag in de halve finales van de play-offs in de Oberliga Nord uitgeschakeld door Herner EV. 'Ywee duels waarin we heel in-effectief waren. En dan net in de play-offs
en dan ook direct na elkaar. Dat kun je je niet veroorloven. Jammer,
maar helaas. De zon is vanmorgen gewoon weer opgegaan, zag ik. We moeten weer verder en dat gaan we ook doen', aldus Meierdres over de uitschakeling.

Meierdres speelde zeven wereldkampioenschappen met Oranje. Ook nam hij deel aan drie Olympische kwalificatie-rondes met de Nederlandse nationale ijshockeyploeg. Hij komt uit de eigen jeugdopleiding van Tilburg Trappers en speelt al zijn hele loopbaan voor de club. Bij Trappers vormt hij een goalie-duo met Ruud Leeuwesteijn.

Met Trappers won hij zes keer de nationale beker, vier nationale kampioenschappen en drie keer het kampioenschap in de Duitse Oberliga. In 2011/12 werd hij tijdens het wereldkampioenschap in het Poolse Krynica uitgeroepen tot beste doelman. Ook won hij twee keer de Gobel-De Bruyn-Trofee als beste doelman op het hoogste niveau in Nederland.