Jap Ned 38

11 december 201712:05

Door Joep Meijsen

Morning Scot: Japanners, Koreanen en een herhalende doelman

Goedemorgen vanuit Dumfries, waar het wel koud is, maar de sneeuw is uitgebleven. Vandaag speelt Oranje U20 om 14.00 uur Nederlandse tijd de tweede wedstrijd op het WK. We kijken, met jetlag vanwege het tijdsverschil, vooruit naar die wedstrijd, terug op het weekeinde in Nederland en werpen natuurlijk een blik over de grens.

Nederland verloor...

de openingswedstrijd hier in Schotland met 6-1 van Japan. Het enige Nederlandse doelpunt werd gescoord door Jorn van Soest van Eindhoven. De in Zweden spelende Bob Gerretsen was als enige Nederlander een plus in de +/-. Drie van de zes Japanse goals ,de eerste drie treffers, vielen op de powerplay. Het wedstrijdverslag, inclusief video-interviews met Noah Muller en Jonne de Bonth is hier te vinden >>>

Hieronder nog wat foto's...

van Marco Spelten van de wedstrijd van Oranje.

In de twee andere wedstrijden...

van gisteren won Zuid-Korea na penaltyshots van Estland met 5-4. De slotfase was daarbij behoorlijk spectaculair. Drie minuten voor tijd kwam Korea op 4-2, maar met de goalie van het ijs scoorde Estland in 25 seconden twee keer om de extra tijd af te dwingen. In de avondwedstrijden waren de Britten met 3-2 te sterk voor Roemeni√ę.

Waar in de Beneliga...

niet gespeeld werd zondag, was er wel een volledig programma in de Oberliga Noord. Leipzig won met 2-3 bij Braunlage. Schneider scoorde op de powerplay het winnende doelpunt. Erfurt won in eigen huis met 3-2 van Herne, Berlijn was met 4-2 te sterk voor Timmendorfer Strand, terwijl Raphael Joly drie assists had in de 3-6 zege voor Duisburg bij Halle. Essen was met 7-3 te sterk voor Hamburg, terwijl Hannover Scorpions een 0-4 zege boekte bij Rostock.

Bij Trappers was...

Jordy Verkiel de Man of the Match na de zege op Hannover Indians. De Dordtenaar werd na het wegvallen van Nick de Ruijter ingezet als forard. 'En dat deed hij goed. Vorig jaar in de play-offs was het ook een paar keer nodig, dus ik wist dat hij het kon', zo wordt coach Bohuslav Subr geciteerd in Brabants Dagblad. De aanvaller/verdediger zelf speelt het liefst in de defensie. 'Vroeger in de jeugd ben ik tot een jaar of 14 aanvaller geweest. Mijn toenmalige trainer bij Dordrecht dacht dat ik meer zou kunnen bereiken als verdediger. Dus stelde hij me achterin op; daar had ik weinig in te kiezen. Ach, het ging vandaag ook best lekker. Maar man of the match? Dat zag ik niet aankomen. Het allerbelangrijkste is dat ik me na een periode van allerlei pijntjes weer helemaal fit voel.'

Berlijn heeft...

in de Oberliga afscheid genomen van Max Cejka, die overstapt naar Höchstadter EC in de Bayernliga. Verdediger Aron Wagner versterkt de ploeg. De 20-jarige speelde eerder dit seizoen al negentien wedstrijden voor Herne.

Daniel Sprong had de...

winnende goal afgelopen zondag in de 1-4 overwinning van W-B/Scranton bij Hershey. De geboren Nederlander had ook nog een assist en kreeg de eerste ster. Eerder in het weekend had Sprong al een goal in de thuiswedstrijd tegen Charlotte, maar zijn ploeg verloor de wedstrijd met 2-1. Sprong is nu met negentien punten uit 22 wedstrijden de topscorer van zijn ploeg. Hij heeft twaalf goals en zeven assists.

Doelman David Leggio...

kwam in 2014 in het nieuws omdat hij bij een breakaway waarbij twee spelers van de tegenstander alleen op hem afschaatste gewoon het doel van zijn plek duwde om zo een penaltyshot en √©√©n tegenstander op hem af te laten komen. In dienst van M√ľnchen deed hij dit...