Eaters teddybear toss

13 december 201709:07

Door Joep Meijsen

Morning Scot: Britten, Kemphanen en ZZ

Goedemorgen vanuit Schotland. In de Morning Scot natuurlijk aandacht voor de wedstrijd van vanavond van Oranje U20, daarnaast onder meer aandacht voor de situatie rond Eindhoven, voor het overlijden van een legende met een Amsterdam-connectie, de Teddy Bear Toss van Zoetermeer en Geleen en een weergaloos penaltyshot van Johnny Hockey.

Het Nederlands team onder...

twintig jaar vervolgt na de rustdag in het Schotse Dumfries het wereldkampioenschap met een duel tegen Groot-Brittanni√ę, dat zijn beide wedstrijden tot nu toe won en daarmee koploper is na twee speeldagen. Op zondag won het team van bondscoach Slava Koulikov met 3-2 van Roemeni√ę. Een dag later was er een 6-2 zege op Estland. Groot-Brittanni√ę degradeerde vorig jaar tijdens het WK in Boedapest en hoopt deze week direct de weg terug te vinden naar Division I Group B. Cole Shudra en Liam Kirk zijn met ieder vijf punten de Britse topscorers in het toernooi tot nu toe.

De ontmoeting is vanavond...

live te zien op de Britse sportzender Freesport. Dit betekent dat er mogelijk online streams te vinden zijn op de gebruikelijke plekken. De offici√ęle livestream is hier te vinden >>>

Het bestuur van de Beneliga...

zaait in Eindhovens Dagblad twijfel over het uitsluiten van Eindhoven als de club niet voldoet aan het door IJNL gestelde ultimatum. 'Het conflict tussen IJshockey Nederland en Kemphanen moeten zij allereerst zelf zien op te lossen. Als dat niet lukt en als de bond bij ons een verzoek neerlegt om Kemphanen uit de competitie te halen, zullen we daarover gaan overleggen met de clubs in de BeNe-League. Ons besluit zal altijd zijn in het belang van de sport, de sponsoren en de fans. En we gaan niet over een nacht ijs', zo wordt Van Grinsven geciteerd. Het bestuur van de Beneliga bestaat uit twee leden van de Belgische bond en twee leden van de Nederlandse bond.

In hetzelfde artikel...

wordt ook toenmalig bondsdirecteur Noud van Berkel aangehaald, die stelt dat er 'absoluut geen sprake was' van een mondelinge afspraak dat Kemphanen zou worden vrijgesteld van betaling van de bondscontributie. Eindhoven lijkt in ieder geval niet van plan tijdig te betalen. 'Geen enkele club kan dit bedrag ineens bealen, wij dus ook niet', zo wordt Jan-Willem van Stuijvenberg geciteerd. Hij hoopt dat er volgend jaar een onafhankelijke entiteit is voor de organisatie van de Beneliga.

Voormalige NHL-verdediger...

Zarley Zalapski is op 49-jarige leeftijd overleden. Zalapski heeft een connectie met Nederland. Hij speelde in 2003 een aantal wedstrijden voor Amsterdam in de Continental Cup. Daarvoor speelde hij 637 wedstrijden in de NHL voor de Pittsburgh Penguins, Hartford Whales, Calgary Flames, Montreal Canadiens en Philadelphia Flyers. Daarna speelde hij ook nog jarenlang in Europa.

Dit weekeinde is er op twee plekken...

een Teddy Bear Toss in de Beneliga. Op zaterdag in Zoetermeer en op zondag in Geleen. Beide clubs hebben mooi promotiemateriaal gemaakt.

Zoetermeer panters teddy bear toss
Eaters teddybear toss

Voormalige Trappers-aanvaller...

Chris St. Jacques heeft zijn contract bij de Tölzer Löwen uit de DEL2 tot het einde van het lopende jaar verlengd. Dit gebeurde na een lange periode van gesprekken. De inmiddels 34-jarige aanvaller speelde vorig jaar nog voor Duisburg in de Oberliga en heeft in twaalf wedstrijden voor de Löwen zeven goals en vier assists.

Doelman Matt Murray van..

de Pittsburgh Penguins keert na een blessure terug in de selectie. De goalie miste zes wedstrijden met een 'lower body injury'.

De halve finalisten in de...

Champions Hockey League zijn bekend. Jyväskylä uit Finland versloeg in de kwartfinales Kometa Brno met 3-5, Brynäs IF verloor met 3-5 van Ocelari Trinec, Växjö Lakers was met 4-2 te sterk voor Bern is Bili Tygri Liberec won met 0-2 van Zurich Lions. Dat betekent dat er twee Tsjechische teams, een Finse ploeg en een Zweeds team in de halve finale staan.

Johnny Hockey maakte deze..

prachtige treffer, maar die riep ook direct vraagtekens op vanwege de late beweging van de forward van de Flames tijdens het penaltyshot.

De Philadelphia Flyers...

wonnen vannacht van de Toronto Maple Leafs, onder meer door deze prachtige pass en de weergaloze afronding.

Toronto-coach Mike Babcock...

was niet altijd even blij met de beslissingen van de scheidsrechter.