Eaters Red Report Maxime Pellegrims

5 september 201708:31

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Red Report, Berteling en Joly

In de Morning Skate van hedenmorgen onder meer aandacht voor de verjaardag van Ron Berteling, een verlenging in Herentals, zorgen over Raphael Joly en de eerste training van Geleen.

Ron Berteling...

viert komend weekeinde zijn zestigste verjaardag op de Jaap Edenbaan. De recordinternational speelt een speciale wedstrijd met teams samengesteld uit spelers met wie hij in Amsterdam heeft gespeeld, spelers die hij (mede) heeft opgeleid en een aantal gastspelers. De exacte opstellingen volgen later deze week. De wedstrijd begint om 14.30 uur en is gratis toegankelijk.

Geleen maakt ook dit...

jaar een serie reportages over het team onder de noemer Red Report. Rondom de eerste training van de ploeg is de eerste aflevering gemaakt met beelden van de training en gesprekken met teammanager Peter Knops en nieuwkomer in het team Maxime Pellegrims.

Bij Duisburg zijn er...

zorgen over de gezondheid van de Nederlandse international Raphael Joly. De Nederlandse Canadees onderging afgelopen zomer een operatie aan zijn schouder, maar heeft nog dusdanig veel pijn dat hij het ijs niet opgaat. De komende dagen wordt hij verder onderzocht. Mocht de topscorer van de afgelopen jaren voor langere tijd uitvallen dan haalt Duisburg een andere import, maar houdt Joly bij de selectie. De club is overigens nog altijd zeer positief over Joly, die wordt omschreven als een 'superjongen' en 'de beste import van de liga'.

De lokale krant in Duisburg heeft het verhaal >>>

Mitch Morgan knoopt er...

nog een jaar aan vast bij Herentals. De club maakte op Facebook bekend dat Morgan de rollen van speler van het eerste team en hoofd van de jeugdopleiding bij Herentals gaat combineren. Met 65 punten in 23 wedstrijden behoorde de 26-jarige aanvaller tot de productiefste spelers in de Beneliga. Met zijn team won hij de Belgische beker en het Belgische kampioenschap, maar werd hij in de strijd om de titel in de Beneliga in de halve finales uitgeschakeld.

Scheidsrechter Pascal Keus...

heeft tijdens het scheidsrechtersweekeinde in Tilburg afgelopen weekend zijn licentie ontvangen om ook internationaal te mogen fluiten.

Enkele uitslagen van oefenwedstrijden...

van tegenstanders van Tilburg voor het komende seizoen. Hamburg Crocodiles won een oefentoernooi door op zondag met 5-4 te winnen van Timmendorfer Strand. Daarbij verspeelde de ploeg uit de havenstad bijna een 5-1 voorsprong. Preussen Berlin was met 3-1 te sterk voor de Harzer Falken. Voor zowel Hamburg als Berlijn was het de tweede zege van het weekeinde. Op zaterdag had Hamburg al met 7-1 gewonnen van het naar de Regionalliga afgedaalde FASS Berlin. Preussen had op vrijdag ook al gewonnen van de ploeg uit Braunlage.

Lees hier het tweede deel van de preview van de Oberliga >>>

Over Duitsland gesproken...

De DEL begint komende vrijdag aan het nieuwe seizoen. Bij de bookmakers is M√ľnchen de grote favoriet, gevolgd door Mannheim, Keulen en Berlijn. Voor Nederlanders die zin hebben om een potje live te kijken, D√ľsseldorf, Keulen en Krefeld spelen allen thuis vrijdag. Krefeld heeft daarbij met M√ľnchen de zwaarste tegenstander.