Zeg eens AAA New York Rangers

14 april 202007:20

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Een shirt, Berteling en een mooi gebaar

In de Morning Skate aandacht voor verlengingen bij Luik, het afscheid van Ron Berteling bij Alkmaar, een mooi gebaar vanuit Heerenveen, de heropening van een ijshockeywinkel, de mogelijke doorstart van de NHL, de aankomende draft en meer.

Luik heeft....

contractverlengingen voor een drietal spelers bekendgemaakt. Het gaat om aanvoerder Jordan Paulus, alsmede topscorer Bryan Kolodziejczyk en verdediger Michael Distate. Het drietal speelt ook komend seizoen voor Luik Bulldogs.

Lees hier meer over de contractverlengingen >>>

Een onverwacht momentje....

met ijshockey op de publieke omroep. Rond het middaguur zijn op NPO2 oude afleveringen van VARA-comedy's te zien, waaronder Zeg Eens AAA...In de aflevering die maandagmiddag op TV was droeg Gert-Jan van der Ploeg (Hans Cornelissen) een versleten shirtjes van de New York Rangers. Het betreft een aflevering uit 1981.

Zeg eens AAA New York Rangers

Recordinternational Ron Berteling...

fungeerde sinds 2016 als trainer bij de toen nieuwe ijshockeyclub Alcmaria Flames. Op Facebook vertelt Berteling dat hij in februari al heeft aangegeven te stoppen bij de club waar na vier seizoenen een levendige vereniging staat met jeugdteams bij de U8, U10, U12, U14 en U16 en een seniorenteam. 'Van een "Open dag" met vijftig kinderen naar een bloeiende club met veel supporters tijdens de kampioenswedstrijd van het seniorenteam. Ik ben er dan ook ontzettend trots op dat ik hieraan heb mogen meewerken', schrijft Berteling hier zelf over.

Ron Berteling bij Alcmaria Flames
Ron Berteling bij Alcmaria Flames — © Facebook Ron Berteling

Unis Flyers Heerenveen...

heeft een mooie campagne ontwikkeld om het lokale bedrijfsleven in de provincie een steuntje in de rug te geven tijdens deze moeilijke tijden. 'Wij kunnen als sporters altijd rekenen op jullie steun, maar nu tekenen wij voor jullie', schijven onder meer Pippo Limnell, Brent Janssen, Mike Nason en Marc Nijland, maar ook onder meer door turner Epke Zonderland, voetballer Hicham Faik en shorttracker Sjinki Knecht.

De sport steunt

De ijshockeywinkel van...

Thillartsports gaat weer open. Vanaf woensdag 15 april kunnen klanten weer terecht voor de aanschaf van bijvoorbeeld nieuwe schaatsen.

Als de NHL een doorstart...

maakt om het lopende seizoen af te maken is er volgens commissioner Gary Bettman tijd nodig om de spelers klaar te maken voor de hervatting. Hij denkt daarbij aan een trainingskamp van twee tot drie weken, vertelde hij in een interview met CNN. Volgens Bettman liggen als het gaat om het afmaken van het lopende seizoen alle opties nog op tafel, mogelijk inclusief het uitstellen van de start van volgend seizoen tot november om het zo mogelijk te maken het huidige seizoen af te maken.

Fabrikant van ijshockeyartikelen...

CCM levert ook een bijdrage aan de bestrijding van de verspreiding van covid-19 door de productie van complete beschermende kappen voor medisch personeel.

Ondanks het coronavirus...

draait het gebruikelijke circus gewoon door, inclusief de aanloop naar de draft in de NHL. Het wordt langzamerhand wel duidelijk dat Alexis Lafreniere, speler van de Océanic Rimouski uit de QMJHL de nummer een is in deze draft. Hij had tijdens het reguliere seizoen dit jaar in 52 wedstrijden 35 goals en 77 assists. Rimouski leverde eerder spelers als Vincent Lecavallier, Brad Richards en Sidney Crosby af bij de NHL. Dit is de volledige 'order' van een mock-draft op NHL.com.

Wie in Nederland kan dit..

nadoen?