NHL Pastrnak Bruins twitter

15 april 201809:23

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Uitverkocht, tegenstanders en een NHL-record

Oranje speelt vanavond de tweede oefenwedstrijd tegen Belgi√ę, Trappers gaat op bezoek in het uitverkocht ijsstadion in Deggendorf, de Nederlandse vrouwen weten hun tegenstanders voor volgend jaar, Wayne Gretzky is √©√©n van zijn vele NHL-records kwijt en nog veel meer in de Morning Skate van deze zondag.

Het aftellen naar de start..

van het WK in Tilburg gaat door, nog acht dagen. Volgende week maandag om 13.00 uur begint het kampioenschap met de wedstrijd tussen Australi√ę en IJsland. Om 16.30 uur staat de ontmoeting tussen Servi√ę en Belgi√ę op het programma, terwijl Nederland het in de avonduren opneemt tegen China. Toernooikaarten en kaarten per wedstrijd zijn te koop via Ticketpoint >>>

In de voorbereiding...

speelt Nederland vanavond in Leuven tegen Belgi√ę. De opstellingen van de beide teams zullen ongeveer gelijk zijn aan die van afgelopen woensdag in Dordrecht, al zal Belgi√ę waarschijnlijk een wat uitgebreidere ploeg op het ijs brengen. De wedstrijd in Leuven begint om 18.15 uur. Lees hier het wedstrijdverslag van de eerste ontmoeting >>>

Komende vrijdag speelt Nederland de derde en laatste ontmoeting in de voorbereiding op het WK in Tilburg. Oranje neemt het in Dordrecht op tegen IJsland. Klik hier voor informatie over kaartverkoop >>>

Vanavond is ook het...

tweede duel in de finaleserie van de Oberliga tussen Tilburg en Deggendorf. De hal in de Beierse plaats is stijf uitverkocht voor het bezoek van de regerende Oberliga-kampioen, die het eerste duel met ruime cijfers wist te winnen. Het is overigens niet de enige Oberliga-finale in Deggendorf vandaag. Alle deelnemers aan de schaakoberliga spelen in het Kolpinghaus de laatste competitieronde. De ijshockey-ontmoeting begint vanavond om 18.30 uur. Dinsdag volgt het derde duel in de serie in Tilburg, ook voor een uitverkocht huis.

De tegenstanders...

van het Nederlandse vrouwenteam op het WK van volgend jaar zijn bekend. In Division IB promoveerde Itali√ę en zakte Polen naar een niveau lager. Een niveau hoger degradeerde Slowakije, waardoor de Nederlandse vrouwen het dus moeten opnemen tegen China, Kazachstan, Zuid-Korea, Letland en Slowakije. Waar het WK gehouden wordt, wordt waarschijnlijk over enkele weken bekend rond het jaarlijkse IIHF-congres.

In Division IIB van het WK...

bij de mannen zijn de zaterdag de eerste drie wedstrijden gespeeld. In het Spaanse Granada won het gastland zijn openingswedstrijd tegen Noord-Korea met 15-1. Israel was met 1-8 te sterk voor Luxemburg, terwijl Nieuw-Zeeland het toernooi opende met 5-1 zege op Mexico. Ook vandaag staan er weer drie wedstrijden op het programma. De stream is hier te vinden >>>

Oud-Geleen-coach Uli Egen...

is de nieuwe coach van Preussen Berlin, een van de clubs uit de Oberliga Nord. Hij volgt bij die club David Haas op. Egen is een voormalige Duitse international, die al eerder in Berlijn werkte maar dan als hoofdcoach van de Eisbären in de DEL. Afgelopen december nam Egen het roer over bij Herner EV na het vertrek van Frank Petrozza.

David Pastrnak scoorde een hattrick...

en had ook nog drie assists in de 7-3 overwinning van de Boston Bruins tegen de Toronto Maple Leafs. Daarmee brak hij het record van Wayne Gretzky als jongste speler met een wedstrijd met zes punten in de play-offs, die in 1983 22 jaar en 81 dagen oud was toen hij zes punten had in een wedstrijd tegen Calgary. Pastrnak is 21 jaar en 324 dagen oud. Door de zege staat Boston nu op 2-0 tegen de Leafs.

Foto: Twitter

Logan Couture...

had een goals en een assist namens de San Jose Sharks, die met een 3-2 overwinning op Anaheim nu op 2-0 voor komen, met de volgende wedstrijd maandag in hun eigen stadion. Marco Sorensen en Tomas Hertl scoorden de andere twee goals, terwijl Martin Jones 28 saves voor zijn rekening nam.

Ook de Tampa Bay Lightning...

kwam op 2-0 voor in de serie. Tegen New Jersey Devils maakte Andrei Vasilevski 41 saves, terwijl Alex Killorn twee keer scoorde in een 5-3 overwinning voor de Lightning. Nikita Kucherov had een goal en twee assists voor Tampa.

De Predators uit Nashville...

wonnen in een spannend duel ook de tweede wedstrijd in eigen huis tegen de Colorado Avalanche. Kevin Fiala had een goal en een assist in een 5-4 overwinning voor de ploeg uit de hoofdstad van de countrymuziek.