Amsterdam Tigers Antwerpen Phantoms Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Mechelen Golden Sharks Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Trappers na ruime zege op voorsprong

Trappers na ruime zege op voorsprong

Tilburg Trappers is de finaleserie tegen Deggendorf met een klapper begonnen. In eigen huis had Mitch Bruijsten twee goals en namen Kevin Bruijsten en Nardo Nagtzaam ieder een goal en twee assists voor hun rekening in de 9-3 overwinning. Zondag gaat de serie verder.

Winner
Bauer (klein)
THS
Rono

Tilburg Trappers deelde op vrijdagavond in Tilburg een duidelijke boodschap uit aan de uitdager uit de Oberliga Süd. Hoewel Deggendorf af en toe best aardig ijshockey liet zien, kreeg de ploeg van coach John Sicinski in een stampvol Stappegoor een lesje in snelheid en afronding van Trappers. Vooral in de openingsfase van de tweede periode en het grootste deel van de slotperiode was Tilburg dominant. Daarbij waren vooral twee shorthanded goals in dezelfde powerplay na goede schaatsacties indrukwekkend.

De eerste kansen van de wedstrijd waren voor Deggendorf dat vroeg druk zette op het Tilburgse doel, maar het was Tilburg dat als eerste doeltreffend was. Trappers maakte daarbij gebruik van de eerste straf van de wedstrijd. Nico Wolfgramm mocht naar de strafbank en het was Mitch Bruijsten die met een one-timer in de bovenhoek de score opende in het uiteindelijk bijzonder doelpuntrijke duel. Deggendorf kreeg daarna wat kansjes, maar vond Ian Meierdres op zijn pad. Nog voor de pauze profiteerde Tilburg van puckverlies van de uit Beieren afkomstige ploeg. Nardo Nagtzaam maakte geen fouten in de afronding.

Archieffoto: Arie Leeuwesteijn

Img 5237

De openingsfase van de tweede periode was daarna helemaal voor Tilburg. De druk op het doel van Cody Brenner werd opgevoerd en het was eigenlijk verrassend dat het nog bijna zes minuten duurde voor er gescoord werd. Brock Montgomery profiteerde van goed voorbereidend werk van Nardo Nagtzaam voor de 3-0. Dertig seconden later was het alweer raak. Tilburg combineeerde snel en uiteindelijk was het Ivy van den Heuvel die hoog binnenschoot voor de vierde Tilburgse treffer. Het betekende direct het einde van de wedstrijd voor doelman Cody Brenner van Deggendorf, die overigens niet veel te verwijten viel.

Het leek de uitploeg wel wat meer controle te geven over de wedstrijd. Al was er puckverlies in de defensie van Trappers voor nodig om het bastion van Ian Meiderdres te doorbreken. Topscorer Kyle Gibbons liet zich dat buitenkansje niet ontgaan en zorgde voor de 4-1. Trappers herstelde de marge echter al snel weer toen Boet van Gestel de puck met een bekeken schot van afstand in de hoek deponeerde. De periode werd afgesloten met de 5-2 van Andrew Schembri die een rebound van dichtbij binnenschoot, 5-2.

Img 5185

Als Deggendorf nog met geloof in een stunt uit de kleedkamer kwam voor de derde periode, dan kwam het team bedrogen uit. De club overleefde nog een vijf tegen drie, maar liep uiteindelijk tijdens een eigen powerplay in het countermes van Tilburg. Met Jonne de Bonth op de strafbank was het eerst Parker Bowles die op snelheid van achteruit richting het doel van Deggendorf soleerde om vervolgens de goalie te omspelen en de puck in het lege net te schuiven. Vervolgens deed Kevin Bruijsten dat een minuut later nog een keer dunnetjes over voor de 7-2.

Het restant van de ontmoeting kenmerkte zich daarna door een verslechtering van de sfeer op het ijs, waarbij beide ploegen profiteerden van situaties met een man meer op het ijs. Rene Röthke was namens Deggendorf als eerste succesvol, maar daarna waren het Danny Stempher en Mitch Bruijsten die ieder een powerplaygoal voor hun rekening namen. Het publiek begon te vragen om de tiende Tilburgse treffer, maar die viel niet meer.

Tilburg komt hiermee op een 1-0 voorsprong in de best-of-five en heeft nog twee overwinningen nodig voor het derde kampioenschap op rij in de Oberliga. Zondagavond om half zeven volgt het tweede duel in de serie. Beide teams staan dan om half zeven tegenover elkaar in Beieren.

Nieuws Game Center Spelers Teams Forum