Thialf overview 2018 februari
— © Pieter-Jord Hovenga

28 augustus 202007:19

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Afzegging, problemen en transfers

In de Morning Skate vanmorgen onder meer aandacht voor een afzegging van een tegenstander van de U18-vrouwen, het besluit in de NHL om vannacht en vandaag niet te spelen, problemen rond het ijshockey in Thialf en een mooi promotiefilmpje voor het ijshockey in Breda.

De Australische ijshockeyfederatie...

heeft bekendgemaakt zijn nationale teams U20 (mannen) en U18 (vrouwen) niet te laten deelnemen aan de komende WK's uit zorg over covid-19 en de reisverboden van de Australische overheid.

Dit heeft ook effect op...

het Nederlandse ijshockey. De U18-vrouwen van Australi√ę zouden deelnemen aan het wereldkampioenschap waar ook Nederland aan meedoet in het Schotse Dumfries. Dat betekent dat er voor dit toernooi, dat in januari gespeeld gaat worden, nog drie teams over zijn: Groot-Brittanni√ę, Spanje en Nederland.

Lees hier de volledige statement van de Australische ijshockeyfederatie >>>

Ook in de NHL werd vannacht...

niet gespeeld als protest tegen systematisch racisme in de Verenigde Staten. Het besluit zou door de spelers zijn genomen naar aanleiding van de gebeurtenissen in de plaats Kenosha in de staat Wisconsin. Er stonden voor vannacht twee wedstrijden op het programma. Ook de twee wedstrijden voor vanavond zijn van het schema geschrapt. Zaterdag hervat de NHL weer.

Intussen wordt er ook in Thialf...

voorlopig niet gespeeld. Vanwege problemen met de koelinstallatie is het niet mogelijk om al op 1 september een ijsvloer in de hal te leggen. Omdat nieuwe onderdelen moeten worden besteld duurt het zo'n twee weken langer om de ijshal klaar te krijgen voor ijshockey.

De jeugd- en recreatieafdeling...

van de club is daar vanzelfsprekend niet blij mee, vooral omdat al vanaf juli bekend was dat er iets mis was met de koelmachine. 'De koelmachine is toch het kloppende hart van je ijsstadion. Als daar iets mee aan de hand is, zou je alles op alles moeten zetten om dat zo snel mogelijk te herstellen', zegt voorzitter Lenneard Scheenstra tegen Friesch Dagblad.

Dit heeft gevolgen voor een..

vrouwentoernooi dat in de eerste week van september op het schema stond en mogelijk ook voor een jeugdtoernooi een week later. Natuurlijk kan er ook niet getraind worden. De club maakt zich echter vooral zorgen over de desinteresse vanuit de vernieuwde Thialf-organisatie voor het ijshockey. Ook Friesch Dagblad slaagde er in twee dagen niet in om een reactie te krijgen van de directie van de ijshal.

De proftak van de club...

heeft intussen wel twee contracten verlengd. Zowel Kevin Nijland als Frits Doop komen ook komend seizoen in de actie voor de club zodra de nieuwe ijshockeyjaargang van start gaat.

Lees hier meer over de twee verlengingen >>>

Intussen gaan in Belgi√ę...

de voorbereidingen op de start van het nieuwe seizoen. Doelman Troy Passingham reisde eerder deze week naar Luik.

De regionale liga in Noordrijn-Westfalen...

hoopt begin november aan het nieuwe seizoen te kunnen beginnen, zo hebben clubs en organisatie afgesproken. Er is daarbij nog wel veel onzekerheid over de regels waarbij het maximale aantal betrokken sporters bij trainingen en wedstrijden op dertig staat. De manier waarop dit op lokaal niveau door overheden wordt uitgelegd is daarbij een extra punt van zorg. Op 9 september wordt verder gesproken.

Black Dragons Erfurt...

tegenstander van Tilburg in de Oberliga Nord, heeft aanvaller Viktor Beck aangetrokken. De inmiddels 32-jarige in Kazachstan geboren forward kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor Rostock Piranhas. Hier speelde de forward vorig jaar 24 wedstrijden, waarin hij tien keer scoorde en 14 assists oppikte.

Piranhas op hun beurt...

hebben hun selectie uitgebreid met de 21-jarige doelman Jascha Strobel, die vorig jar nog voor Diez-Limburg speelde in de regionalliga. De doelman speelde daarvoor jarenlang in de jeugdopleiding van Frankfurt Löwen.

De Yeti's in Breda...

houden hun open dag op 26 september van 10.00 tot 17.00 uur. Daarbij zijn er vanaf 10.00 uur try-outs,en vrij schaatsen en is er vanaf 15.00 uur een oefenwedstrijd. De club heeft ook een mooi filmpje gemaakt op zich te promoten.