Morning skate thornton wilson

5 december 201708:28

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Bekerfinale, een beslissing en een harde hit

In de Morning Skate op deze dinsdag aandacht voor de bekerfinale, het Belgische vrouwenteam, de Nederlandse U20, Bryan Vos, Daniel Sprong, Mike Dalhuisen, Steve Mason, Joe Thornton en nog veel meer.

De bekerfinale...

wordt dit jaar dus in Den Haag gespeeld. Details over ticketverkoop worden vroeg in het nieuwe jaar bekendgemaakt. Lees hier meer over dit onderwerp >>>

Alle ogen zijn vandaag...

gericht op Lausanne waar het Comité Exécutif van het Internationaal Olympisch Comité bijelkaar komt om te beslissen of Russische atleten deel mogen nemen aan de Winterspelen van Pyeongchang in februari. Als het besluit negatief uitvalt, betekent dit ook geen Russische ploeg bij het ijshockeytoernooi.

De U20 van Nederland..

speelde maandagavond in Tilburg een oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Japan als voorbereiding op het WK. De ontmoeting met een snel spelende tegenstander, straks ook in Dumfries actief, werd met 7-1 verloren. 'Voor onze spelers een zeer nuttige wedstrijd en zeer leerzaam. Japan is zeker favoriet voor de titel', zei bondscoach Theo van Gerwen na de wedstrijd. Het Nederlandse doelpunt werd vroeg in de wedstrijd gescoord door Jonne de Bonth. Beide teams komen elkaar vanmorgen om 11.00 uur nog een keer tegen in de Tilburgse ijshal.

Bryan Vos van Den Bosch...

is Ă©Ă©n van de spelers van de U20 van Oranje die komende zondag begint aan het WK in het Schotse Dumfries. In Brabants Dagblad vertelt hij aangenaam verrast te zijn over zijn selectie. 'Ik kreeg gewoon een mailtje. Ik had het eigenlijk niet verwacht, maar dat maakte mijn blijheid er niet minder om', zo wordt hij geciteerd. Vos dacht dat zijn rol na een paar trainingen was uitgespeeld toen bondscoach Theo van Gerwen hem beldee. 'Ik dacht zelf dat hij me belde om me te vertellen dat ik af zou vallen. Dat was niet zo; hij belde juist om me tips te geven. Dat vond ik wel fijn.'

Daniel Sprong en...

de Wilkes-Barre/Scranton Penguins hebben afgelopen weekeinde drie wedstrijden gespeeld. Op vrijdag werd met 5-4 in overtime gewonnen van Milwaukie, een dag later was er een 2-5 verlies tegen Rochester, terwijl het weekeinde werd afgesloten met een 3-4 verlies in overtime tegen Hershey. In die laatste wedstrijd had Sprong een goal en een assist voor zijn team. Na het eerste doelpunt in de wedstrijd daalden de teddyberen op het ijs voor de traditionele Teddy Bear Toss.

Mike Dalhuisen en

Torpedo Ust-Kamenogorsk wonnen vrijdag met 2-0 van Sputnik Nizny Tagil. Dalhuisen pikte zijn dertiende assists van het seizoen op bij de tweede treffer van zijn team. Gisteren werd echter met 3-6 verloren van Chelmet Chelyabinsk, met opnieuw een assist voor Dalhuisen. Zijn team staat nu met 49 punten uit dertig wedstrijden op de tiende plaats in de competitie met 27 teams.

Steve Mason en

de Rapperswil-Jona Lakers, uitkomend op het tweede niveau in Zwitserland blijven het goed doen. Afgelopen weekeinde waren er overwinningen van 5-1 en 2-5 op respectievelijk Thurgau en GCK Lions. Mason heeft nu in 23 wedstrijden acht goals en zeven assists voor vijftien punten. Met 59 punten in 24 wedstrijden in de ploeg met afstand koploper in de competitie. EHC Olten volgt op acht punten.

De vrouwen van België

zijn het kwalificatietoernooi voor Division IIB in Sofia begonnen met een dikke 9-0 overwinning op het gastland. Sonja Frere had een goal en twee assists, terwijl Femke Bosmans, Liesa Bosmans en Valentine Maka ieder twee keer scoorden. De andere deelnemers aan het toernooi zijn Kroatië, Hong Kong en Zuid-Afrika. De Kroaten wonnen in de enige andere wedstrijd op de openingsdag met 4-0 van Zuid-Afrika. België komt woensdag weer in actie. Hong Kong is dan de tegenstander.

De hit van Joe Thornton...

op TJ Oshie van vannacht in de wedstrijd tussen San Jose en Washington zorgt voor discussie in de NHL.

Vooral omdat...

kort na het begin van de derde periode Tom Wilson van Washington wraak kwam nemen.

Wat weer leidde tot...

boosheid bij coach Pete DeBoer van San Jose.

De kans op een..

NHL-team in Seattle is een stuk groter geworden. De Oak View Group uit Los Angeles krijgt toestemming om de oude Key Arena op te knappen. De groep, onder leiding van ex-Maple Leaf-executive Tim Leiweke, zal naar verwachting proberen een expansieteam van de NHL te verwerven, zoals Las Vegas dat dit jaar deed. Lees en zie hier meer >>>

Fotocredit:

Twitter