Colorado was op schot tegen Arizona
Colorado was op schot tegen Arizona — © Instagram/Colorado Avalanche

20 augustus 202007:19

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Beslissing, oefencampagne en uitschakelingen

In de Morning Skate vanmorgen volop aandacht voor het besluit van de Nederlandse clubs om voorlopig niet aan het Beneliga-seizoen te beginnen. Verder een financiële meevaller voor de Belgische clubs, de oefencampagne van Trappers, versterkingen voor een tegenstander van Tilburg en in de NHL vielen weer de nodige beslissingen.

De competitie in de Beneliga...

begint op zijn vroegst op 1 december. Voor die tijd komen de Nederlandse deelnemers niet in actie. Uiterlijk op 15 september komt er meer duidelijkheid. De Belgische ploegen beginnen als alles goed gaat gewoon in oktober en spelen dan het bekertoernooi.

Lees hier meer over de beslissing van gisteren >>>

De Belgische ijshockeybond maakte...

gisteren bekend dat de clubs vanwege covid-19 financieel ondersteund worden door de bond. Alle ijshockey- en inline clubs ontvangen 10 procent van hun betaalde bondsgelden retour. Het betreft een totaalbedrag van tussen de €17.000 en €20.000. Volgens de Belgische bond is het de tweede keer in de geschiedenis dat zo'n besluit wordt genomen.

De verschillende clubs maakten...

het besluit los van elkaar bekend, met een toelichting voor de eigen fans. Zo meldt Unis Flyers op de eigen website dat vooral de 1,5-metermaatregel veel impact heeft op het beschikbare budget voor komend seizoen. 'Het bestuur van de club gaat er alles aan doen om komend seizoen UNIS Flyers in de BeNe League te laten spelen. Voor de club is het echter wel belangrijk om een bepaalde kwaliteit te kunnen leveren zowel qua spel op het ijs als in de ontvangst van de toeschouwers en sponsors in Thialf. Gisteravond (dinsdag) heeft het bestuur de spelersgroep en technische staf geĂŻnformeerd.'

Lees meer op de website van Heerenveen >>>

Nijmegen Devils meldt dat er...

waarschijnlijk meer aanpassingen komen. 'Vanuit de Beneliga=organisatie komen er nog richtlijnen over een aantal zaken zoals het toegestaan aantal imports (waarschijnlijk 1), statusspelers, hoe om te gaan de ranking met wedstrijden die vanwege besmetting niet door kunnen gaan en dergelijke. Hoe de beker van Nederland georganiseerd kan worden, daar is IJshockey Nederland nog over bezig. Mogelijk een toernooivorm.' De club zegt nu bezig te zijn om te bekijken hoe het verder moet. 'Vast staat dat de trainingen van het BeNe League team later starten dan gebruikelijk, maar wanneer weten we niet eerder dan volgende week.' Ook Nijmegen heeft selectie en sponsoren dinsdag ingelicht.

Lees meer op de website van Nijmegen >>>

Den Haag legt uit dat clubs...

met een grote supportersaanhang het hardst getroffen worden. 'Voor Den Haag betekent het dat de toeschouwerscapaciteit van 2600 terug valt naar circa 360', vertelt voorziter Harry Vlaardingerbroek van Cairox Hijs Hokij Den Haag. Ook deze club gaat zich beraden op de volgende stappen. 'e komende weken zullen een aantal senario’s worden opgesteld om te kijken óf en op welke wijze het toch mogelijk is om aan de competitie te starten op 1 december. Het is echt enorm ingewikkeld. Wij willen dolgraag dat er een competitie komt. Maar het moet wel veilig en financieël haalbaar zijn.'

Lees meer op de website van Den Haag >>>

Geleen geeft aan dolgraag...

een competitie te willen. 'Maar het is een grote puzzel met veel vraagtekens. De komende weken gaan we bekijken hoe we zo veilig mogelijk een competitie kunnen opzetten, die voor de club en zijn sponsoren, maar zeker ook voor de fans haalbaar moet zijn. De voornaamste vragen zijn welke risico’s we lopen qua financiële haalbaarheid, hoeveel publiek er binnen mag in Glanerbrook en vooral hoe het zal gaan met de veiligheid van zowel spelers als fans.'

Lees meer op de website van Geleen >>>

De start van de Oberliga...

staat nog altijd op 16 oktober. De club heeft volgens Brabants Dagblad vier oefenwedstrijden op het programma staan. Op vrijdag 11 september wordt bij het Oberliga-team van Krefeld geoefend. Exact een week later om 20.00 uur is de eerste thuiswedstrijd tegen dezelfde tegenstander. In de weken daarna volgt een dubbel tegen Herner EV, met een uitwedstrijd op zondag 27 september om 20.00 uur en een thuiswedstrijd op vrijdag 9 oktober om 20.00 uur. Komende dinsdag staat de eerste officiële training van het jaar op het programma.

Lees meer op de site van Brabants Dagblad >>>

Nieuwe tegenstander Hamm...

heeft twee verdedigers vastgelegd. Het gaat om de 24-jarige Florian Kraus die vorig jaar 40 wedstrijden speelde voor Essen in de Oberliga en de 22-jarige Alexander Zaslavski, die vorig jaar nog uitkwam voor Dinslaken in de regionalliga waarin ook Hamm tot vorig jaar speelde. Hamm is een van de drie nieuwkomers in de Oberliga Nord.

De ervaren Slowaakse aanvaller...

Michal Vazan moet zijn loopbaan noodgedwongen beëindigen. De 37-jarige speler van Erfurt kwam aan het begin van het vorige seizoen in een duel tegen Leipzig hard in aanraking met de boarding en verloor daarbij het bewustzijn. Daarna kwam hij niet meer in actie. Op advies van artsen zet hij nu definitief een punt achter zijn loopbaan. Vazan is een oud-jeugdinternational van Slowakije en speelde bijna zeshonderd wedstrijden op het hoogste niveau in eigen land, voordat hij in 2015-16 naar het buitenland vertrok en uiteindelijk delen van vijf seizoenen in Erfurt speelde.

Blue Jackets - Lightning 4-5 (OT) (serie 1-4)

Tampa Bay Lightning plaatste zich voor de volgende ronde door in overtime te winnen van de Columbus Blue Jackets en de serie 4-1 naar zich toe te trekken. Brayden Point scoorde het winnende doelpunt. Tampa liep in de eerste periode uit naar een 2-0 voorsprong, maar werd daarna zwaar onder druk gezet en Columbus scoorde vier keer op rij om uit te lopen naar en 4-2 voorsprong. Via Kevin Shattenkirk en Anthony Cirelli werd in de laatste acht minuten van de reguliere speeltijd de stand gelijk getrokken, waardoor Point het serie-winnende doelpunt kon scoren.

Hurricanes - Bruins 1-2 (serie 1-4)

De Boston Bruins stuurden vannacht de Carolina Hurricanes naar huis met een 1-2 overwinning in het vijfde duel. Haydn Fleury zette de Hurricanes halverwege de eerste periode nog wel op voorsprong, maar treffers van David Krejci en Patrice Bergeron in de tweede doorgang bezegelden het lot van deze eerste rondeserie. Bruins naar de volgende ronde.

Coyotes - Avalanche 1-7 (serie 1-4)

Nathan McKinnon had twee goals en twee assists namens Colorado in het vijfde duel in de serie tegen de Arizona Coyotes. Nazem Kadri scoorde twee keer in een overtuigende 1-7 overwinning, waarmee Colorado zich voor de volgende ronde plaatst en Arizona naar de volgende ronde schoot. Colorado scoorde in de laatste twee wedstrijden van de serie liefst 14 keer en incasseerde slechts twee treffers.

Canadiens - Flyers 5-3 (Serie 2-3)

Joel Armia scoorde twee keer en Nick Suzuki nam de winnende goal voor zijn rekening waardoor Montreal de vijfde wedstrijd tegen Philadelphia met 5-3 kon winnen en daarmee uitschakeling kon voorkomen. Jakub Voracek scoorde twee keer voor de Flyers. Voor de Canadiens waren het de eerste goals in lange tijd, de ploeg werd twee keer achter elkaar op nul doelpunten gehouden door doelman Carter Hart.

Canucks - Blues 4-3 (Serie 3-2)

Tyler Motte scoorde twee keer voor de Vancouver Canucks, die in het vijfde duel tegen de St. Louis Blues een 1-3 achterstand wegwerkten en de wedstrijd met 4-3 wonnen. De Canucks scoorden vier keer in de tweede periode.