IMG 4037

11 april 201808:02

Door Joep Meijsen

Morning Skate: broekhoezen, Admirals en previews

Tilburg Trappers plaatste zich dinsdagavond voor de finale. Of toch niet? Er loopt een protest vanuit Hannover. Verder in deze Morning Skate aandacht voor een unieke stap in de loopbaan van Mike Verschuren en de start vannacht van de NHL-play-offs.

Tilburg Trappers plaatste zich..

dinsdagavond voor de finale van de Oberliga tegen Deggendorf. Het werd uiteindelijk 6-0 in het voordeel van Trappers. Hier staat een kort wedstrijdverslag. Komende vrijdag staat het eerste duel in de finaleserie op het programma in Tilburg. Er kan echter nog een kink in de kabel komen. Hannnover Scorpions liet na afloop weten dat het na het derde duel in de serie een protest heeft ingediend dat vandaag (woensdag) wordt behandeld. 'Tilburg had een niet-speelgerechtigde speler in de opstelling. Tot de beslissing van morgen blijft de droom van een plek in de finale levend', zo schrijft de club op de eigen Facebook-pagina.

Het protest zou..

gaan om de kleur van de broekhoezen van doelman Ian Meierdres, die zwart van kleur was, terwijl de rest van de Tilburgse ploeg in de gebruikelijke blauwe broeken speelde. Het klinkt niet als een heel overtuigende reden, maar zou wel zijn oorsprong in de regelgeving vinden. Teammanager Peter-Paul van Rooij van Trappers vertelt in Brabants Dagblad dat Meierdres wel degelijk speelgerechtigd was. 'Voorafgaand aan die duels hebben de scheidsrechters en vertegenwoordigers van beide clubs handtekeningen gezet onder een verklaring waarin akkoord werd gegaan met de zwarte hoezen.'

Eindhoven-forward Mike Verschuren...

speelt vanaf volgende maand voor de West Auckland Admirals in Nieuw-Zeeland. Voor de 25-jarige forward wordt het zijn eerste buitenlandse avontuur, iets wat hem van harte werd aangeraden door Kemphanen-coach Larry Suarez. Het contact met de club kwam tot stand via technisch directeur Theo van Gerwen van IJshockey Nederland en werd pas op het laatste moment geregeld. In Eindhovens Dagblad vertelt Verschuren niet precies te weten wat hem te wachten staat. 'Ik weet wél dat we vaak ver weg hockeyen. We vliegen naar alle uitwedstrijden. En na een pot tegen Christchurch of zo, kan ik daar een paar dagen blijven om het een en het ander te bekijken. Dan passen ze mijn vliegticket aan. En ik heb na de competitie een paar weken vrij. Ga ik naar Bali. Komen we op de terugreis naar Nederland toch langs.'

Hij is op tijd terug voor het nieuwe Beneliga....

seizoen. In de krant zegt Verschuren nog niet te weten waar hij komend seizoen speelt. ' Meteen na het seizoen werd ik door twee andere Nederlandse clubs gebeld. Of ik plak er nog een paar jaar buitenland aan vast. Negen seizoenen Kemphanen, bijna vier jaar in de zaak: ik ben toe aan iets anders.'

International Raphael Joly...

moet op zoek naar een nieuwe club. Duisburg maakte afgelopen weekeinde de eerste beslissingen rond de samenstelling van de selectie richting het nieuwe seizoen bekend en Joly is één van de spelers die geen nieuw contract aangeboden krijgt. Reemt Pyka is de nieuwe hoofdcoach van de club, terwijl doelman Sebastian Staudt de overstap maakt vanuit Essen om de nieuwe eerste goalie in Duisburg te worden. Joly speelde in totaal 146 reguliere competitiewedstrijden voor Duisburg, waarin hij 133 goals en 149 assists voor zijn rekening nam. Daar kwamen nog 37 punten in 23 play-offwedstrijden bij.

De play-offs in de NHL...

beginnen vannacht met drie wedstrijden op het programma. De series tussen Minnesota en Winnipeg, Philadelphia en Pitsburgh en Los Angeles en Las Vegas gaan van start. Vanzelfsprekend zijn er in Noord-Amerika volop previews van de play-offs.

Klik hier voor de previews van Sportnet.ca >>>

Klik hier voor de previews van CBC van de Eastern Conference >>>

Klik hier voor de previews van CBC van de Western Conference >>>

Klik hier voor de previews van The Hockey News >>>

Over previews gesproken...

vanavond staat de wedstrijd tussen Nederland en Belgi√ę op het programma in Dordrecht. IJshockeynederland.nl verzamelde de opstellingen en heeft later vanmorgen een korte voorbeschouwing van deze wedstrijd.