AL TIL LIN 20190303 010

20 maart 201908:13

Door Joep Meijsen

Morning Skate: De finaleserie begint op vrijdag

Herentals heeft zich geplaatst voor de finale, Trappers staat op voorsprong tegen Lindau, de ijshockeyvrouwen van Dordrecht vieren een kampioenschap, Chris van Grinsven gaat aan de slag in de DEL2, de Nederlandse Canadees is weer populair, Uli Egen blijft coach in Berlijn, de San Jose Sharks plaatsen zich voor de play-offs en zo'n NHL-arena kan soms best luidruchtig zijn. Dit is de Morning Skate van woensdag.

Ook de derde...

wedstrijd in de serie tussen Herentals en Geleen was een ontmoeting die bijna tot het laatste moment spannend bleef. De winnende goal viel met twee spelers meer op het ijs voor Herentals met minder dan twee minuten te gaan in de tweede periode en werd gescoord door Kyle Brothers. Eaters kwam in de slotfase nog wel terug tot op één goal, maar slaagde er niet meer in om in de laatste minuten een gelijkmaker te forceren. In plaats daarvan maakte Vincent Morgan er met een empty netgoal 6-4 van. Daarmee gaat de finale om het kampioenschap in de Beneliga tussen Heerenveen en Herentals. Lees hier het wedstrijdverslag >>>

Het eerste duel...

in de finaleserie in de Beneliga wordt komende vrijdag gespeeld. De eerste puck valt om 20.30 uur in Thialf. De rest van het speelschema, de finale wordt in best-of-five gespeeld, volgt waarschijnlijk in de loop van vandaag. De voorverkoop voor de wedstrijd in Heerenveen is inmiddels begonnen >>>

Trappers heeft het...

initiatief terug in de best-of-five tegen Lindau Islanders. Tilburg speelt vrijdagavond in Lindau met een matchpoint in de ijshockeytas dankzij de ruime 6-1 overwinning van dinsdagavond waardoor Tilburg op 2-1 komt in de serie. Danny Stempher had twee goals en een assist voor zijn ploeg. Lees hier het wedstrijdverslag >>>

De serie van Tilburg...

is één van de drie in de achtste finales van de Oberliga-play-offs die niet beslist is in drie wedstrijden. Halle, Herne, Landshut, Peiting en Rosenheim staan allemaal in de kwartfinales. Dat betekent dat het seizoen van Duisburg, Essen, Memmingen, Regensburg en Rostock voorbij is. Hannover Indians staat 2-1 achter tegen Selber Wölfe, terwijl Hannover Scorpions 2-1 voorstaat tegen Blue Devils Weiden.

Fotograaf Arie Leeuwesteijn..

maakte onderstaande foto's tijdens de zege van Tilburg tegen Lindau.

De ijshockeyvrouwen van..

Dordrecht Lions zijn kampioen. Zondag worden ze gehuldigd na afloop van hun laatste wedstrijd van het seizoen en iedereen is uitgenodigd om te komen kijken.

Linesman Chris van Grinsven..

heeft zijn eerste aanwijzigingen gekregen in de play-offs op DEL2-niveau. De bij Geleen opgeleidde official staat komende vrijdag op het ijs als onderdeel van het kwartet referees bij het duel tussen de Tölzer Löwen en EHC Freiburg. Vervolgens doet hij op zondag ook de terugwedstrijd in Freiburg.

Het tijdperk van de...

Nederlandse Canadezen is in het Nederlandse ijshockey grotendeels voorbij op het moment. Maar de curlingbond heeft zich laten inspireren door het ijshockey en deed in samenwerking met NOCNSF een oproep voor curlers van Nederlandse afkomst om zich te melden. Op die manier moeten de Olympische aspiraties van het curling een impuls krijgen door de plaatsing van meerdere teams. De bond kreeg zo'n veertig reacties vanuit Canada en gaat daar nu mee aan de slag.Dit artikel in De Volkskrant van enige tijd geleden legt uit dat er zo'n honderdduizend Canadezen zijn met een Nederlands paspoort.

Hannes Albrecht is...

komend jaar weer actief voor Leipzig in de Oberliga Nord. De 29-jarige aanvaller maakte eerder dit jaar een comeback bij de ploeg nadat hij eerder zijn schaatsen aan de wilgen had gehangen. Dat is blijkbaar beide partijen dusdanig goed bevallen dat Albrecht zijn contract met een jaar verlengde.

Oud-Geleen-coach...

Uli Egen blijft als hoofdcoach verbonden aan ECC Preussen Berlin in de Oberliga. De 62-jarige voormalige Duitse international was tien jaar geleden twee jaar hoofdcoach in Geleen en werkte de afgelopen jaren vooral in de Oberliga en DEL2. Dit jaar tekende hij in Berlijn met wie hij een moeizaam seizoen speelde en op de dertiende plaats van de ranglijst eindigde.

Niet alle spelers van Washington..

Capitals gaan komende maandag op bezoek bij president Donald Trump. De president van de VS ontvangt al vele jaren kampioensteams, maar de laatste jaren staat dat steeds vaker onder druk. Zo weigerde Boston-goalie Tim Thomas om bij Barack Obama langs te gaan en boycotten steeds meer teams Donald Trump. De Capitals gaan wel, maar zonder Brett Connolly en Devante Smith-Pelly. Alexander Ovechkin heeft bevestigd dat hij wel meegaat op bezoek in het Witte Huis.

Weer een team..

dat zeker is van de play-offs in de NHL. De San Jose Sharks plaatsten zich toen de Minnesota Wild vannacht verloor van de Colorado Avalanche. Het is de tweede ploeg in de Western Conference die zich plaatst voor de play-offs. Eerder in de week bereikte Calgary Flames deze mijlpaal al.

En het valt niet altijd mee...

om eens rustig een overwinning van een NHL-team te analyseren.