Nijmegen Devils Vs Zoetermeer Panters 201920 Frank Gentges Frank Jansen In De Bank
— © IJshockeyfoto.nl (Paul Nicolaassen)

20 april 202007:18

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Doorlopende contracten, een nieuwe import en racen met je hond

In de Morning Skate op deze maandagmorgen aandacht voor de doorlopende contracten en plannen bij Nijmegen, een nieuwe import voor Luik, de redding van Krefeld, wat nieuws uit de NHL en een aparte manier waarop David Pastrnak competitief blijft tijdens de quarantaine.

Nijmegen Devils blikt...

door middel van een interview met Frank Gentges vooruit naar het nieuwe seizoen. De Duitse coach vertelt dat hij in het nieuwe seizoen weer alles mag doen, na zijn ongeval volgend jaar dat hem letsel aan de nekwervelkolom opleverde. Helemaal zonder kleerscheuren is hij daar echter niet vanaf gekomen. 'Helaas is er wel permanente schade door de blessure, maar het belemmert mij niet bij mijn werk en ik moet er maar mee leren leven.'

In het interview vertelt...

Gentges dat Boris van Bergen, Kay Gielen, Levi Houkes, Denis Mollen en Evo Suurhoff een doorlopend contract hebben en dus volgend jaar weer voor de club spelen. Hij zegt dat er ook mondeling akkoord is met vier andere topspelers van de club en dat hij het jammer vindt niet door te kunnen gaan met Jurryt Smid. 'Jurryt woont in Den Haag en zijn familie- en beroepssituatie is niet te combineren met een nieuw seizoen in Nijmegen. We zijn inmiddels ook in gesprek met nieuwe Nederlandse spelers en nieuwe imports. Zodra dit rond is maken we deze openbaar.'

Lees hier het hele interview met Gentges >>>

Luik heeft de naam van..

zijn eerste import bekengemaakt. Het gaat om de 26-jarige Canadees Sean McGovern, die de afgelopen jaren op lager niveau in Duitsland, Zweden en Frankrijk speelde.

Lees hier meer over de nieuwe aanwinst van Luik >>>

In onze serie...

fotoreportages van wedstrijden uit het verleden afgelopen weekeinde aandacht voor de bekerfinale in het seizoen 2008-09 tussen Tilburg Trappers en Nijmegen Devils.

De Krefeld Penguine...

traditioneel een club waar ook veel Nederlandse ijshockeyfans komen, heeft een faillissement weten af te wenden. Een Zwitserse investeerder neemt 80 procent van de aandelen in de DEL-club over en stort direct 2 miljoen euro in de clubkas om de tekorten aan te vullen. De huidige eigenaren van de club verkopen het grootste deel van hun aandelen. De club kan nu het huidige seizoen afronden en ziet de licentieprocedure van de DEL met vertrouwen tegemoet.

Wayne Gretzky denkt...

dat de NHL komende zomer toch hervat gaat worden. 'Misschien zit ik ernaast. Misschien ben ik te optimistisch. Maar ik denk het niet. Ik hoop dat dit een goed teken zal zijn voor iedereen dat het leven door gaat. Ook in het bedrijfsleven en de sport. Ik reken er echt op dat er de komende maanden iets goeds gaat gebeuren', zegt hij in een interview met de Canadian Press.

Geruchten over steden die..

zich aanbieden voor het op neutraal terrein afwikkelen van het NHL-seizoen doen al weken de ronde. Daarover heeft de NHL echter nog niet gesproken met spelersvakbond NHLPA. 'Alleen de generieke opmerking dat naar alle mogelijkheden wordt gekeken, inclusief wedstrijden op neutraal terrein', zegt voorman Donald Fehr van de spelersvakbond. Fehr ziet nog wel de nodige beren op de weg. Vooral de sluiting van de grens tussen Canada en de Verenigde Staten kan een doorstart in de weg zitten.

De Columbus Blue Jackets..

hebben overeenstemming bereikt met de bijna 26-jarige doelman Joonas Korpisalo. Hij ondertekende volgens berichten een contract van twee jaar met een totale waarde van 5,6 miljoen dollar. De Fin nam de rol van eerste goalie over na het vertrek van Sergei Bobrovski naar Florida.

De langlopende soap..

tussen de Winnipeg Jets en verdediger Dustin Byfuglien is voorbij. Het nog lopende contract is in onderling overleg ontbonden. Byfuglien was volgens de medische staf van de club fit om te spelen, maar stelde zelf te veel last te hebben van een enkelblessure. Daarop kwam hij niet opdagen bij de club, wat eerst leidde tot verlof en daarna een schorsing vanuit de club. Hierover liep een beroepsprocedure. Byfuglien, in 2010 een winnaar van de Stanley Cup met de Chicago Blackhawks, is nu in theorie vrij om te tekenen bij een andere club. NHL-expert John Shannon meldt op Twitter echter dat Byfuglien daar geen interesse in heeft. De verdediger speelde 869 NHL-wedstrijden met 177 goals, 525 punten en 1094 strafminuten.

Ook bij NHL-spelers slaat...

de verveling duidelijk toe op het moment. Dit is David Pastrnak van de Boston Bruins die zelfs competitief is met zijn hond.

En zelfs op de eigen...

oprit kan het er tijdens de lockdown aardig hard aan toegaan.