Stock Hockey puck 608582 1920

9 juni 202007:25

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Droogoefening, bondscoaches en protest

In de Morning Skate op deze dinsdagmorgen aandacht voor een nieuwe oefening met Reno de Hondt, de nieuwe jeugdcoach voor Breda, een oude bekende die tekent in de Oberliga Nord, de voorzichtige terugkeer op het ijs in de NHL en racisme in de sport.

Reno de Hondt...

zet zijn serie met oefeningen voor thuis op Instagram voort.

Yeti's Breda heeft...

Willem Bless aangesteld als nieuwe trainer voor de jeugd. De 27-jarige komt uit de jeugd van Nijmegen en Essen en is een voormalige jeugdinternational. Hij speelde de afgelopen jaren in Eindhoven en is onder meer bekend vanwege zijn penaltyshots tijdens de All Star Game zoals die jaren geleden werd georganiseerd.

De club van Nardo Nagtzaam,

het in de Oberliga Süd uitkomende EC Peiting, heeft de contracten van Maxi Söll, Markus Czogalik en Tim Mühllegger verlengd. Het betreft drie spelers die afkomstig zijn uit de eigen jeugdopleiding van de club. Vanuit de jeugd zelf worden de jonkies Stefan Saal en Dennis Krutsch toegevoegd aan de uitgebreide selectie van de club richting de start van het nieuwe seizoen. Enkele weken geleden werd al bekend dat Nagtzaam zelf in Peiting blijft.

De makkelijk scorende...

voormalige Nijmegen-aanvaller RJ Reed heeft zijn contract met Diez Limburg Rockets met een jaar verlengd. Daarmee volgt hij de club die vorig jaar nog uitkwam in de regionale competitie in Noordrijn-Westfalen en de Inter Region Cup naar de Oberliga Nord. Vorig jaar was hij met 32 goals en 29 assists in 23 wedstrijden de succesvolste schutter van de club in de eigen liga en ook in de Inter Region-competitie regelmatig succesvol. Reed droeg een jaar eerder bij aan het succesvolle seizoen van Nijmegen waarin de beker en de landstitel werden veroverd.

Een aantal spelers...

volgt Moskitos Essen niet richting de regionalliga. Het gaat daarbij om Fabio Frick, Niklas Hildebrand, Dennis König, Toni Lamers, Florian Spelleken en Tom Lorer. Essen kondigde onlangs aan zich komend seizoen niet in te schrijven voor de Oberliga Nord, maar een niveau lager te gaan spelen. De club had voor die tijd al het nodige spelersnieuws bekendgemaakt. Ook Duisburg speelt volgend jaar niet op het derde niveau in Duitsland.

Rusland heeft een nieuwe...

bondscoach. Het gaat daarbij om Valeri Bragin, die de afgelopen acht jaar de succesvolle U20-ploeg van de Russen onder zijn hoede had. Hij vervangt Alexei Kudashov, die een jaar als bondscoach actief was en twee jaar als assistent. Het trio Alexei Zhamnov, Andrei Kozyrev en Alexander Boikov vullen de technische staf aan als assistent-coaches. Rashit Davydov is de goalie-coach voor de Russen. Bragin zou ook de nieuwe hoofdcoach zijn van SKA St. Petersburg, waar hij ook Kudashov

De openstaande vacature bij de U20...

wordt ingevuld door een van de absolute legendes van het Russische ijshockey, meervoudig Olympisch-, wereld- en Stanley Cup-winnaar Igor Larionov. De 58-jarige was vorig jaar al assistent van Bragin en is opgenomen als lid van de Hall of Fame in Toronto.

De Phoenix Coyotes hebben....

Xavier Gutierrez benoemd tot president en ceo. Daarmee is hij de eerste zogenoemde latino die in de NHL een positie op dit niveau bekleed. Gutierrez was de afgelopen jaren de baas van de durfinvesteerder Clearlake Capital Group in Californië. Clubeigenaar Alex Meruelo van de Coyotes heeft zelf ook een latino-achtergrond.

Gisteren waren er voor het eerst...

weer NHL-spelers aan het trainen. Als onderdeel van fase 2 van het terugkeerprogramma van de competitie mag in kleine groepjes worden getraind. Bijvoorbeeld bij de Edmonton Oilers.

Als onderdeel van de ophef...

rond de dood van George Floyd in Minneapolis en de aandacht voor raciale ongelijkheid in de Verenigde Staten hebben zeven (oud-)spelers de Hockey Diversity Alliance opgericht met als doel racisme en intolerantie binnen de sport te bestrijden. Evander Kane en Akim Aliu leiden de organisatie, waar ook Trevor Daley, Matt Dumba, Wayne Simmonds, Chris Stewart en Joel Ward bij betrokken zijn.

Boston Bruins-captain Zdeno Chara...

liep afgelopen weekeinde mee in een protestmars rond racisme in de Verenigde Staten. De 43-jarige Slowaak deelde via Instagram de achtergrond van zijn deelname uitgebreid toe.