Nederland I Jsland oefenwedstrijd goalie I Jsland

22 april 201808:42

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Feestje, selectie en aftellen

Trappers vierde een goed feestje met de fans en sprak de ambitie richting de toekomst duidelijk uit, de selectie van Nederland voor het WK is bekend en Eindhoven Kemphanen trekt twee nieuwe spelers aan. Verder aandacht voor Steve Mason, Daniel Sprong, de play-offs in de NHL en meer in deze zondagse Morning Skate.

De selectie van het Nederlands team..

voor het WK dat morgen begint in Tilburg werd zaterdagmiddag bekendgemaakt. Als je het nieuws gemist hebt, hier is het artikel te vinden.

Eindhoven Kemphanen...

meldde gisteren de komst van twee nieuwe spelers en kondigde aan dat er meer nieuwkomers bij de selectie gaan komen. Cas Staps en Elia Urlings maken de overstap van respectievelijk Zoetermeer en Tilburg naar Eindhoven. Lees er hier meer over >>>

Tilburg liep gisteren uit voor..

Trappers, dat vrijdag de derde titel op rij veroverde. Het was mooi weer voor een feestje, Trappers kreeg de prinsenwagen voor vervoer en het werd dus..

Voorzitter Ron van Gestel...

van Trappers toonde zich voor de microfoon van Brabants Dagblad ambitieus richting de toekomst. 'Wij horen in de DEL 2 thuis.' Vooraf ontving hij uit handen van loco-burgemeester Hans Kokke van Tilburg de Zilveren Legpenning.

Voor een groot deel...

van de selectie van Trappers verschuift de focus vanaf vandaag naar het wereldkampioenschap ijshockey. Nederland opent het kampioenschap maandagavond met de wedstrijd tegen China. Voor die wedstrijd vindt ook de openingsceremonie plaats. De wedstrijd van Nederland begint om 20.00 uur, maar eerder op de dag worden er al twee wedstrijden gespeeld. Australië tegen IJsland staat om 13.00 uur op het programma, terwijl om 16.30 uur Servië en België het tegen elkaar opnemen.

Klik hier voor meer informatie over kaartverkoop >>>

Steve Mason en de...

Rapperswil-Jona Lakers hebben gisteren in overtime met 4-3 verloren van Kloten Flyers, waardoor het in de strijd om promotie/degradatie naar het hoogste niveau in Zwitserland nu ineens 3-2 staat in het voordeel van de Flyers. De ploeg van Mason werkte in het duel een 2-0 achterstand weg en leek met een 2-3 zege het einde te gaan halen. Vijftig seconden voor tijd volgde echter de gelijkmaker. Rapperswil had de eerste twee wedstrijden gewonnen. Maandag wordt het zesde duel in de serie gespeeld in de St.Galler Kantonalbank Arena

Daniel Sprong en de...

Wilkes-Barre/Scranton Penguins verloor de eerste twee duels van de best-of-five playoff-serie in de American Hockey League tegen de Charlotte Checkers. Zaterdagavond kwam de ploeg van de in Nederland geboren forward vroeg op voorsprong, maar verloor uiteindelijk met 4-1. Een dag eerder gingen de Penguins met een 2-0 voorsprong de derde periode in, maar zag de tegenstander eerst langszij komen om vervolgens in overtime de winnende goal te scoren. Daniel Sprong scoorde het tweede doelpunt voor zijn ploeg.

Deggendorf...

net door Tilburg verslagen in de finaleserie van de Oberliga, heeft de contracten van import-aanvaller Curtis Leinweber en aanvaller Dimitrij Litesov verlengd. Eerstgenoemde deed dat zelfs voor twee jaar. Daarnaast zou de club ook de voormalige Duitse international Christoph Gawlik hebben vastgelegd. De in Deggendorf zelf geboren aanvaller speelde afgelopen seizoen in de DEL in Krefeld en werd enkele jaren geleden met Ingolstadt kampioen in de DEL.

Vandaag begint het WK...

in Division IB, het niveau waar Nederland terugkomt als het komende week in eigen huis succesvol is. Voor vandaag staan drie wedstrijden op het programma. Het toernooi in Kaunas, Litouwen opent met de wedstrijd tussen Estland en Japan, gevolgd door Roemenië tegen Oekraïne en Kroatië tegen Litouwen. Ook nog een niveau hoger gaat het WK vandaag van acquit. In Boedapest openen Groot-Brittannië en Slovenië het toernooi, vervolgens nemen Hongarije en Kazachstan het tegen elkaar op, waarna Polen en Italië tegen elkaar spelen in de avondwedstrijd.

De Toronto Maple Leafs...

voorkwamen in Boston uitschakeling voor de play-offs met een 4-3 overwinning. Freddy Andersen maakte 42 saves voor de Leafs, terwijl Tyler Bozak en James van Riemsdyk ieder een goal en een assist hadden. Bruins-goalie Tukka Rask liet vier goals door op dertien schoten en werd ingeruild voor Anton Khudobin. De Finse goalie toonde zich na afloop erg kritisch over zichzelf. 'Ik had waarschijnlijk meer pucks gestopt met mijn ogen dicht.' Game six is maandag in Toronto.

Nicklas Backstrom scoorde...

zijn tweede van de avond na bijna twaalf minuten in overtime om de Washington Capitals hun derde overwinning op rij te bezorgen tegen de Columbus Blue Jackets. Daarmee staat Washington ineens met 3-2 voor in de serie.Maandag wordt het zesde duel gespeeld in Columbus.

Tampa Bay haalde de...

volgende ronde door het vijfde duel tegen de New Jersey Devils met 3-1 te winnen. Zij kunnen nu afwachten wie er als winnaar uit de serie tussen Boston en Toronto komt.