AL TIL DUI20190103 021

3 januari 201908:11

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Finalist, shutout en stunt

In de Morning Skate van deze donderdag kijken we natuurlijk terug naar de halve finalewedstrijd tussen Geleen en Den Haag van gisteravond en is er onder meer aandacht voor de zege van Tilburg Trappers op Duisburg en voor een stunt in de World Juniors.

Den Haag...

plaatste zich woensdagavond ten koste van Geleen voor de bekerfinale. Donny van Musscher had twee goals en twee assists in de 3-6 overwinning voor de Haagse ploeg. De verdedigende bekerkampioen blijft daarmee in de race om de titel te behouden. Joey Oosterveld, Raymond van der Schuit, Viktor Gibbs Sjödin en Reinier Staats waren de andere Haagse doelpuntenmakers. Jord Smid, Lukasz Bartak en Yan Turcotte verzorgden de productie namens Eaters. Lees hier het wedstrijdverslag >>>

Wie de tegenstander...

van Den Haag wordt in de finale is nog onbekend. Heerenveen en Nijmegen spelen pas komende woensdag hun derde wedstrijd in de serie. Daarna zal ook officieel bekend worden gemaakt waar de finale wordt gespeeld en komen details over ticketverkoop naar buiten.

Tilburg Trappers is..

de nieuwe jaargang begonnen zoals de vorige is afgesloten, met een overwinning. Woensdagavond won de ploeg van Bohuslav Subr in eigen huis met 4-0 van Duisburg. Het was de tweede keer dit seizoen dat Trappers achterin de nul vasthield. Ruud Leeuwesteijn was de starter namens Trappers in dit duel. Tilburg liep in de eerste periode al uit naar een 3-0 voorsprong via goals van Danny Stempher, Nardo Nagtzaam en Kevin Bruijsten. Stempher scoorde daarna in de slotperiode zijn tweede van de avond om zo de eindstand op 4-0 te bepalen. De club verloor wel mogelijk verdediger Jordy van Oorschot, die vanwege een puck in zijn gezicht het ijs moest verlaten en voor controle naar het ziekenhuis werd gebracht.

Foto's: Arie Leeuwesteijn

Essen Moskitos...

verloor afgelopen zondag al de topper van Hannover Scorpions en ging ook gisteravond onderuit. Het financieel aangeslagen Hamburg Crocodiles won in eigen huis met 6-4 waardoor de Muggen voorlopig afhaken in de achtervolging op Tilburg. Brad McGowan had twee goals en twee assists. Scorpions won zelf in eigen huis van Saale Bulls Halle, waardoor het op negen punten de meest dichte achtervolger blijft van de Tilburgers. Hannover Indians won bij Rostock en neemt daarmee de derde plek op de ranglijst in.

Het WK voor junioren..

is in volle gang. Het vooral in Canada immens populaire toernooi kreeg gisteren een enorme schok te verwerken toen regerend wereldkampioen Canada in de kwartfinale in overtime werd geklopt door Finland. De Canadezen stonden na een goal van Ian Mitchell vroeg in de tweede periode lange tijd voor, maar 47 seconden voor tijd kwam Finland langszij via Aleksi Heponiemi. In de overtime kreeg Canada een uitgelezen kans om het duel alsnog te winnen, maar Maxime Comtois slaagde er niet in zijn penaltyshot te scoren, waarna Toni Utunen het duel wist te beslissen. Het is voor het eerst in de geschiedenis van het toernooi dat Canada op eigen bodem geen medaille haalt in de World Juniors.

Elders in het toernooi...

won Zwitserland zijn kwartfinale verrassend van Zweden, plaatste de VS zich ten koste van Tsjechi√ę voor de halve finales en maakte Rusland korte metten met Slowakije. De halve finales gaan nu tussen Finland en Zwitserland en Rusland tegen de VS. Het toernooi wordt in Vancouver en Victoria gespeeld in het westen van Canada.