Flyers Hijs Final Four Limnell schot 02 2017

22 oktober 201908:09

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Fins-Italiaans karakter, een overwinning en een versterking

In de Morning Skate op deze dinsdagochtend onder meer aandacht voor Giovanni Vogelaar, Bieke van Nes, Nardo Nagtzaam, Julien Pelletier en Kyle Piwowarczyk. Verder vertelt Pippo Limnell hoe de Fin en de Italiaan in zijn karakter terug te vinden zijn en is er aandacht voor para-ijshockey.

Heb je vorige week..

de uitzending van Het Klokhuis over para-ijshockey gemist? De uitzending is natuurlijk online terug te zien.

Bekijk de uitzending van Het Klokhuis over para-ijshockey >>>

Giovanni Vogelaar...

en EC Bregenzerwald boekten afgelopen weekeinde een 3-2 zege tegen Zell am See. Daarmee komt de ploeg uit op acht punten uit negen wedstrijden en nadert het team de middemoot in de internationale Alps Hockey League. Vogelaar pikte een assist op voor zijn team. Daarmee heeft hij drie assists in zijn laatste twee wedstrijden voor Bregenzerwald. Het was de tweede zege in reguliere speeltijd dit seizoen voor Bregenzerwald, dat ook nog een keer overtime wist te zegevieren. Morgenavond staat de thuiswedstrijd tegen het Italiaanse Asiago op het programma, die ploeg staat met 17 punten op de zesde plaats in de competitie.

In de rubriek...

Buitenlandse Zaken is er iedere maandag meer aandacht voor Nederlandse spelers in het buitenland. In de editie van gisteren onder meer aandacht voor Bieke van Nes, de vrouweninternational speelt voor het tweede jaar op rij voor Concordia University in Montreal. Ook is daar aandacht voor het uitstekende seizoen van Peiting in de Oberliga S√ľd en de topwedstrijd voor Nardo Nagtzaam tegen koploper Deggendorf.

Lees hier de rubriek Buitenlandse Zaken >>>

Pippo Limnell...

combineert een Finse en Italiaanse afkomst. In een interview met Groot Heerenveen legt hij uit hoe dat in zijn karakter tot uiting komt. Tijdens het interview is hij de rust zelve, vriendelijk en beleefd. 'Dat is dan waarschijnlijk het Finse deel in mijn karakter. En net als veel Finnen ben ik redelijk direct en strikt met alles. Ik kom op tijd op afspraken. Als ik iets beloof, dan doe ik dat en afspraak is afspraak. Dat heeft volgens mij gewoon met eerlijkheid te maken. Maar ik verwacht dat andere mensen ook zo eerlijk zijn. En dat is niet altijd zo, helaas.'

Hij heeft dus echter...

ook Italiaans bloed. 'Ik kan som heel driftig worden, zeker tijdens een ijshockeywedstrijd. Of als ik in een discussie weet dat ik gelijk heb.'

Lees het hele interview met Pippo Limnell Finocchiaro >>>

Tegenslag voor...

Hannover Scorpions in de Oberliga Nord. De club moet het de komende weken stellen zonder importaanvaller Julien Pelletier. De Canadees blesseerde zich afgelopen weekeinde aan zijn schouder en is vermoedelijk voor zes weken uitgeschakeld. Hannover Scorpions staat op de derde plaats in de Oberliga Nord met hetzelfde aantal punten als Tilburg Trappers. Pelletier heeft in zeven wedstrijden vier goals en twee assists.

De New Jersey Devils...

hebben het contract met de nummer één uit de NHL-draft van 2017, Nico Hischier, voortijdig met liefst zeven jaar verlengd. De 20-jarige center gaat jaarlijks 7,25 miljoen dollar verdienen. Hischier is afkomstig uit Zwitserland.

Lees er hier meer over >>>

De clubs uit de...

Regionalliga West spelen niet alleen een competitie en de nieuwe Inter Region Cup samen met een aantal clubs uit Nederland en Belgi√ę, maar ook de EHV Cup. Daarin is geloot voor de halve finales. Hamm ontmoet Herford en Ratingen speelt tegen Dinslaken. De beide halve finales worden op 19 november gespeeld, een dinsdagavond.

Diez-Limburg Rockets..

heeft de selectie uitgebreid met de Canadese aanvaller Kyle Piwowarczyk, die vorig jaar nog met succes uitkwam voor Preussen Berlin in de Oberliga. Daar tekende hij in 33 wedstrijden voor 21 doelpunten en 34 assists. Piwowarczyk is inmiddels 36 jaar oud en speelt al sinds 2008 in Duitsland en was jarenlang een vaste waarde in de ploeg van Selber Wölfe. Bij de club blijft de Amerikaan Jamie Hill voorlopig onderdeel uitmaken van de selectie, maar hij mag rondkijken voor een nieuwe uitdaging.