Eaters vs Hijs 2019 Delil stare

31 augustus 202007:34

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Goalie-duo, werkgroep en een ijshockeyconnectie

In de Morning Skate vandaag aandacht voor het goalie-duo bij Geleen, de ijshockeyconnectie van bondscoach Dwight Lodeweges, de werkgroep die zich in Duitsland gaat bezighouden met de terugkeer van publiek, aandacht voor de KHL, Zweden en het Verenigd Koninkrijk en natuurlijk de ontwikkelingen in de play-offs in de NHL.

Snackpoint Eaters heeft het....

goalie-duo richting volgend seizoen compleet. Rowan Delil verlengde zijn overeenkomst met de Limburgse deelnemer aan de Beneliga, terwijl Stef Verhulst terugkeert in de selectie na een periode in Luik en in het Eerste Divisie-team van de club.

Lees hier meer over het goalie-duo van Geleen >>>

De nieuwe tijdelijke bondscoach...

bij de voetballers, Dwight Lodeweges, werd geboren in Canada en keerde later met zijn ge√ęmigreerde ouders terug naar Nederland. Uit een profiel van Lodeweges in De Volkskrant blijkt dat Lodeweges een band heeft met de ijshockeysport. In het artikel komt gastvrouw Judy Bruinsma van de voetbalclub Heerenveen hierover aan het woord en zij koestert warme herinneringen aan Lodeweges, aan hun gesprekken over ijshockey en de weelderige natuur. '‚ÄėDwight heeft een warme ziel. Dwight is integer en niet moody, zoals wij dat noemen. Stabiel en vriendelijk voor iedereen. Wij houden dat voor een typisch Canadese eigenschap: met iedereen praten, maakt niks uit hoe hoog iemand is in positie.‚Äô

Hammer Eisbären breidt zich voor...

op de entree in de Oberliga Nord. De club maakte afgelopen weekeinde bekend dat de Tsjech Milan Svarc ook komend seizoen aan de club verbonden blijft. De 24-jarige aanvaller is afkomstig uit de jeugd van Plzen, voor wie hij ook kortstondig op het hoogste niveau uitkwam in Tsjechi√ę,. Voor zijn komst naar Lippe-Hamm speelde hij op het tweede en derde niveau in Tsjechi√ę. Hij had in 14 wedstrijden in de regionalliga 12 goals en 16 assists. Ook de 22-jarige doelman Jendrik Allendorf en de 20-jarige in Tsjechi√ę geboren verdediger Samuel Dotter versterken de nieuwkomer op het derde niveau in Duitsland. Dotter komt uit de jeugd van Mlada Boleslav.

De Duitse ijshockeybond en de...

profcompetitie DEL hebben een gezamenlijke werkgroep opgericht die zich gaat bezighouden met de terugkeer van fans naar sportwedstrijden. Op dit moment gelden er in Duitsland nog forse beperkingen voor grootschalige publieksevenementen.

De KHL gaat het seizoen...

op tijd beginnen. Komende woensdag wordt de eerste offici√ęle wedstrijd gespeeld tussen CSKA Moskou en AK Bars Kazan. Een dag later staan er al zes wedstrijden op het programma. Afgelopen weekeinde werd de voorbereiding op het seizoen afgerond met een aantal toernooien. Dinamo Minsk won de Salei Cup en Vityaz Podolsk (Regio Moskou) won de Moskou Cup door in overtime de finale te winnen van Dynamo Moskou.

De baas van de Zweedse topclub...

F√§rjestadt maakt in een verklaring duidelijk hoe belangrijk het is voor ijshockeyclubs om wedstrijden met publiek te mogen spelen. In zijn wekelijkse update richting partners en fans van de club schrijft Stefan Larsson dat de club bij iedere wedstrijd zonder publiek zo'n ‚ā¨500.000 verliest.

Ook vanuit Cardiff volgt....

een weinig positief beeld. General manager Todd Kelman: 'We kunnen niet in een bubble spelen, we kunnen niet spelen met 200 of 500 toeschouwers, tenzij we enorme financi√ęle steun krijgen van de regering. Zelfs als de helft van het publiek naar binnen mag, wordt het moeilijk om alles rond te rekenen tenzij er concreet uitzicht is om dat snel uit te breiden naar een capaciteit van 100 procent.'

Avalanche - Stars 4-5 (serie 1-3)

De Dallas Stars zijn nog een overwinning verwijderd van de conference finals na een 5-4 overwinning in de vierde wedstrijd tegen de Colorado Avalanche. De club scoorde drie keer in de openingsperiode en bouwde in de slotperiode een 3-2 voorsprong uit naar 5-2 om vervolgens een comeback van de Avalanche af te slaan.

Flyers - Islanders 2-3 (serie 1-3)

Ook de New York Islanders hebben nog maar één zege nodig om verder te komen. Thomas Greiss maakte 36 saves in het vierde duel tegen de Philadelphia Flyers en Brock Nelson (2) en Jean-Gabriel Pageau kwamen tot scoren in de 2-3 zege voor het team van coach Barry Trotz.

Golden Knights - Canucks 5-3 (serie 3-1)

Ook de laatste Canadese ploeg in de NHL-play-offs staat op de rand van uitschakeling. Vegas Golden Knights scoorde drie keer in ieder meer dan vijf minuten in de slotperiode om het vierde duel tegen de Vancouver Canucks met 5-3 naar zich toe te trekken. Max Pacioretty scoorde twee keer voor Vegas.