Doelman Breda Yetis

27 mei 202008:06

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Hoe heet een Yeti, de NHL-doorstart en een virtuele wereldkampioen

Een tjokvolle editie van de Morning Skate op deze woensdag. Zo zijn de Yeti's op zoek naar een naam voor hun mascotte, geeft Zoetermeer zijn visie op de Beneliga en wordt de hoop op een doorstart van de NHL concreter ondanks de nog vele vraagtekens. Verder aandacht voor de virtuele wereldkampioen, Herner EV, de licentie-aanvragen in de DEL en DEL2 en een peperduur shirt van Alexander Ovechkin.

De Yeti's uit Breda...

zijn op zoek naar de naam van hun mascotte, de verschrikkelijke sneeuwman die op de shirts staat. Om tot een naam te komen voor deze mascotte wordt de hulp van het grote publiek gevraagd. Dit wordt direct gebruikt als een manier om geld in te zamelen om het mascottepak te laten maken.

Lees er hier meer over >>>

Voorzitter Hans Toonen van...

Zoetermeer Panters werd vorige week platgebeld naar aanleiding van een gerucht op Facebook dat de club komend jaar zou afdalen naar de Eerste Divisie. 'Dat bericht is helemaal nergens op gebaseerd, maar zorgde wel voor een hoop onrust', zo blikt Toonen terug in AD. 'Het enige wat we al vaker hebben aangegeven, is dat we niet meedoen als ook Duitse clubs tot de Beneliga worden toegelaten. Omdat we niet
willen dat spelers die een baan hebben op vrijdagochtend voor een wedstrijd in de bus stappen en dan pas zaterdagochtend weer thuis zijn. Maar zoals het er nu naar uitziet, is dat niet aan de orde.'

Voor de lange termijn zijn er...

volgens de voorzitter van Panters wel vraagtekens. 'De BeNe League zou het niveau moeten verbeteren, maar er is eerder sprake van uitholling. De beste clubs halen bij de andere de beste spelers weg, waardoor die geen tegenwicht meer kunnen bieden. En wij willen ook weleens een paar wedstrijden winnen. Antwerp Phantoms gaat nu vrijwillig lager spelen en het Tilburg Trappers Toekomstteam heeft dat besluit nog in beraad. Als dit nog een of twee jaar zo doorgaat, dan stoppen wij er ook mee.'

In het artikel suggereert hij..

een oplossing voor het probleem van Panters. 'Sta toe dat de onderste teams een of twee extra imports mogen opstellen.Zeker rond grote steden bevinden zich veel buitenlandse studenten, die vaak beter zijn dan de Nederlandse spelers. Zo krijg je een betere competitie.'

De hoop op een terugkeer van...

de NHL werd gisteren wat concreter door de bekendmaking van de plannen door Gary Bettman, al ontbreekt een concrete tijdlijn nog. De geweldige John Shannon vat het allemaal in drie bulletpoints samen en IJshockeynederland.nl schreef er gisteravond al een artikel over >>>

Er zijn echter nog volop...

vraagtekens. Zo stuurden de Edmonton Oilers al een felicitatie uit voor het winnen van de topscorers-award Art Ross Trophy door Leon Draisaitl omdat volgens Bettman het reguliere seizoen voorbij is.

Ook de andere winnaars...

van prijzen zouden dan bekend zijn...

Maar de vraag is of dit...

daadwerkelijk zo is.

Nog wat verdere details...

rondom de terugkeer van NHL-ijshockey, mits alles medisch verantwoord is natuurlijk. De NHL gaat alle spelers, coaches en andere betrokkenen iedere avond testen op besmetting met het coronavirus, waarbij de resultaten de volgende ochtend beschikbaar zijn. In totaal rekent de NHL op tussen 25.000 en 30.000 tests. Per team mogen er straks 50 mensen in de speelstad aanwezig zijn.

Intussen hebben bij onze...

Oosterburen alle veertien huidige clubs in de DEL de papieren ingeleverd voor een licentie voor het komende seizoen. Het wordt het jaar waarin promotie/degradatie richting DEL2 weer een rol gaat spelen. Löwen Frankfurt, Kassel Huskies en Bietigheim Steelers hebben ook hun papieren ingeleverd bij de DEL, wat een voorwaarde is voor promotie komend seizoen. Ook in de DEL2 hebben alle 14 teams de papieren voor een nieuwe licentie ingeleverd.

Dominik Piskor..

heeft zijn contract bij Herner EV met een jaar verlengd. Vorig jaar kwam de 27-jarige aanvaller over vanuit Memmingen en in de Oberliga Nord had hij in 44 wedstrijden 23 doelpunten en 13 assists.

De IIHF is de afgelopen weken..

bezig geweest met een Virtual World Championship. Volgens het speelschema van het afgelaste WK in Zwitserland werd op basis van fanstemmen alsnog het WK afgewerkt. De finale ging uiteindelijk tussen Finland en Letland en laatstgenoemde land is de virtuele wereldkampioen. In totaal werden er bijna 780.000 stemmen uitgebracht tijdens dit wereldkampioenschap.

Het shirt dat Alexander Ovechkin...

droeg bij het scoren van 'Het Doelpunt' op 16 januari 2006 namens de Washington Capitals tegen de Phoenix Coyotes heeft in een veiling 11.930 dollar opgeleverd.