Mitch Bruijsten nog in actie voor Tilburg Trappers
Mitch Bruijsten nog in actie voor Tilburg Trappers — © Arie Leeuwesteijn

9 september 202007:35

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Jaarvergadering, Golfdag en oefenwedstrijden

In de Morning Skate vanmorgen aandacht voor de jaarvergadering van IJshockey Nederland van vanavond, corona-protocollen en de oefenwedstrijden van dit weekeinde, de mogelijke overgang van Mitch Bruijsten naar de DEL2, een recordwedstrijd voor Pavel Datsyuk en de tweede wedstrijd tussen de Stars en de Golden Knights.

IJshockey Nederland houdt...

vanavond de Algemene Ledenvergadering. Vanwege corona wordt deze voor het eerst digitaal gehouden. De aanmelding hiervoor sloot afgelopen maandag. Aan de orde komen onder meer onderwerpen als financi√ęn, competities en meer.

Nu de ijshockeysport weer op gang...

komt is het belangrijk om de regels en beperkingen vanwege corona goed door te lezen. IJshockey Nederland heeft een speciale pagina waar alle informatie te vinden is en die bij nieuwe ontwikkelingen wordt ge√ľpadate.

Bekijk hier de pagina rond het Sportprotocol Corona >>>

De Duitse ijshockeysite...

IHC meldt dat Mitch Bruijsten Tilburg Trappers mogelijk gaat verlaten. De international van Oranje zou een goede aanbieding uit de DEL2 hebben ontvangen voor het komende seizoen. De website meldt niet waar het nieuws vandaan komt of welke club in de DEL2 de aanvaller uit Nijmegen zou willen contracteren.

Komend weekeinde staan er...

de nodige oefenwedstrijden op het programma in het Nederlandse ijshockey. Dat begint vrijdag met een duel tussen Den Haag en Utrecht in Dordrecht. Die ontmoeting begint om 19.15 uur. Op zaterdag 12 september om 19.00 uur spelen Eindhoven Kemphanen en Zoetermeer Panters tegen elkaar in Eindhoven en een half uur later begint het duel tussen Dordrecht Lions en Red Eagles 's-Hertogenbosch.

Op zondag zijn er ontmoetingen..

tussen Red Eagles en Dordrecht Lions (16.00 uur in Den Bosch), Den Haag tegen Amsterdam (17.00 uur in Den Haag) en om 20.00 uur in Tilburg Yeti's Breda tegen Tilburg Trappers. Denk eraan dat alle wedstrijden onder de strenge regels rond corona vallen. Wie een wedstrijd wil bezoeken moet zich vooraf informeren over de voorwaarden. Zo is de wedstrijd tussen Eindhoven en Zoetermeer alleen te bezoeken voor mensen die gereserveerd hebben.

Afgelopen weekeinde...

werd in Heelsum de 11e editie van de IJshockey-golfdag gehouden. Organisatoren Toine Geesink en Patrick Kolijn hadden de fraaie baan in Heelsum uitgezocht en de dag werd een groot succes.

De regionale overheid in...

Beieren heeft de regels rond zaalsporten versoepeld. Vanaf 19 september mogen er maximaal 200 toeschouwers aanwezig zijn bij wedstrijden. Daarmee kan de sport op amateur- en recreatie- en jeugdniveau vermoedelijk op tijd beginnen. Voor topsportcompetitie, waar onder meer de drie hoogste ijshockeycompetities onder vallen, wordt landelijk gesproken door de deelstaten en de landelijke overheid.

Aangezien de start van het nieuwe...

NHL-seizoen nog een eind weg is, hebben veel clubs talentvolle spelers uitgeleend aan clubs in Europa om zo te zorgen dat ze toch ijstijd krijgen. Vooral ook vanwege de onzekerheid rondom een seizoen in de American Hockey League. Inmiddels gaat het al om ruim 80 spelers en de lijst groeit nog altijd snel.

In Europa loopt echter ook...

nog altijd niet alles op rolletjes. Het begin van de Champions Hockey League is verder opgeschoven naar november. Het is op dit moment nog te ingewikkeld om een schema in elkaar te zetten, onder meer vanwege de verschillende regels rond grensoverschrijdend verkeer. Eerder was het begin van de belangrijkste clubcompetitie al uitgesteld naar 6 oktober. Normaal zou het toernooi nu in volle gang zijn.

Pavel Datsyuk is...

nog altijd actief als speler. Hij is begonnen aan zijn tweede seizoen bij Avtomobilist Yekaterinburg en speelde zijn 250e wedstrijd in de KHL. Hij scoorde ook nog en daarmee is hij de op twee na oudste doelpuntenmaker in de geschiedenis van de competitie. Alleen Slava Kozlov en Sergei Federov waren nog iets ouder. Datsyuk was bij het scoren van zijn goal 42 jaar en 50 dagen oud.

Vegas Golden Knights...

heeft de serie tegen de Dallas Stars weer in evenwicht gebracht. De 3-0 zege vannacht zet de twee ploegen in de best-of-seven op 1-1. Paul Stastny, William Karlsson en Tomas Nosek scoorden in de tweede periode en Robin Lehner maakte 24 saves voor een shutout.