IMG 1474

1 november 201808:02

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Koppositie, verschillen en afspraken

Tilburg won gisteravond van Duisburg en vestevigt zijn koppositie in de Oberliga Nord, Delaney Hessels legt uit wat hij leert als hij meespeelt met het eerste team, Vince van de Kraak vertelt waarom hij de overstap maakte van Den Haag naar Amsterdam en in Toronto is Bearnormal activity waargenomen.

Tilburg Trappers...

verstevigde de positie in de Oberliga Nord met een 8-2 overwinning op Duisburg. Ivy van den Heuvel, Reno de Hondt en Danny Stempher hadden ieder twee goals, terwijl Kevin Bruijsten en Ryan Collier een goal en een assist op hun naam brachten. Diego Hofland had een assist op één van de Duisburgse goals, gescoord door de Belgische international Sam Verelst. De Hondt had ook nog twee assists, net als Kilian van Gorp en Nardo Nagtzaam.

Archieffoto: Arie Leeuwesteijn

In de andere wedstrijden...

won Essen uit bij Crocodiles Hamburg, 5-6. Leon Fern scoorde drie minuten voor tijd het winnende doelpunt. Harzer Falken won het duel onderin de ranglijst van Berlijn met 4-2, Leipzig won in een knotsgekke slotfase met 5-4 van Rostock. De ploeg stond in de slotminuut nog met 3-4 achter, maar scoorde twee keer in 25 seconden om de wedstrijd toch nog te winnen.

Hierdoor heeft Trappers...

een gezonde marge van vier punten op de ranglijst in de Oberliga Nord. De Nederlandse deelnemer aan de competitie heeft 32 punten uit dertien wedstrijden en verloor nog altijd geen enkele wedstrijd binnen de reguliere speeltijd. Met een doelsaldo van +35 heeft Trappers ook het met afstand voordeligste saldo in de liga. De twee teams uit Hannover, alsmede Herne zijn de belangrijkste achtervolgers. Dit is de stand in de top van de ranglijst:

1. Tilburg 13-32 (+35)
2. Hannover Scorpions 13-28 (+21)
3. Hannover Indians 13-27 (+16)
4. Herner EV 13-26 (+13)
5. Moskitos Essen 13-20 (+14)
6. Rostock Piranhas 13-20 (-7)

De 17-jarige...

Delaney Hessels stond in de opstelling bij Trappers en Brabants Dagblad vroeg hem naar het verschil met het spel in de Beneliga. 'Echt wel. Dat merk je direct. Je hebt veel minder tijd en ruimte. Maar ik leer veel, ook van de oudere jongens. Ik ben blij dat ik deze stap mag maken.' Hij speelde samen met zijn broer Ninho in de ploeg.

Vince van de Kraak..

maakte afgelopen weekeinde zijn debuut bij Amsterdam, nadat hij het seizoen was begonnen bij Den Haag. Daar raakte hij echter geblesseerd tijdens het duel om de Ron Bertelingschaal en miste vijf weken. In AD legt hij uit waarom hij vertrok bij Hijs. 'We hadden afspraken gemaakt over mijn positie in het team, maar vooral op financieel gebied liep het stuk. Hijs kwam terug op de afspraken, waarna ik de eer aan mezelf heb gehouden en ben opgestapt.'

Chris Eimers legt in dezelfde krant...

uit hoe dat nou zit. De club had twee nieuwe verdedigers nodig na het stoppen van Bas Britstra en Thomas Roosendaal. 'Met Vince en de uit de jeugd doorstromende Stijn Knoop was het team in principe compleet. Maar door het faillissement van Eindhoven Kemphanen konden we Reinier Staats aantrekken. Precies toen liep Vince ook nog eens een blessure op.' Daardoor werd Van de Kraak lager ingeschaald bij Hijs.

Van de Kraak mocht..

niet klagen over belangstelling van andere clubs. 'Ik kreeg tien minuten na de aankondiging van mijn vertrek bij Hijs al aanbiedingen van allerlei BeNe-Leagueclubs, ook uit België. Het was fijn om te horen dat Amsterdam mij weer wilde hebben.'

Daniel Sprong verloor...

dinsdag met de Pittsburgh Penguins van de New York Islanders. De lokale krant plaatste gisteren wel dit doelpunt van Sprong op de training op Twitter.

Carlton the Bear...

is de mascotte van de Toronto Maple Leafs. De beer is genoemd naar de straat waar het oude stadion van de Leafs stond, Carlton Street. Een filmpje waarin Carlton Halloween viert door de spelers van Toronto de stuipen op het lijf te jagen, wordt veel bekeken en is ook bijzonder de moeite waard. Bearnormal activity noemen de Leafs dat.

Delen