De Vancouver Canucks trokken de serie tegen de Vegas Golden Knights weer gelijk
De Vancouver Canucks trokken de serie tegen de Vegas Golden Knights weer gelijk — © Instagram/Vancouver Canucks

26 augustus 202007:39

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Nieuwe gezichten, meer bubbles en een boete

In de Morning Skate vanmorgen aandacht voor de eerste training van de Oberliga-Trappers, met twee nieuwe gezichten. Verder onder meer de ambities van Eindhoven, meer spelers voor Utrecht, de strenge voorwaarden voor Bietigheim, een vertrek bij Hannover Indians en de laatste ontwikkelingen in de NHL, inclusief een trade.

Tilburg Trappers was al informeel..

aan het trainen, maar gisteravond was het officiële startschot van het nieuwe seizoen met de eerste reguliere training. Trappers bereidt zich voor op het nieuwe seizoen in de Oberliga Nord, dat in principe op 16 oktober gaat beginnen.

Bij de training stonden volgens...

Brabants Dagblad twee nieuwe spelers op het ijs. Het gaat daarbij om de (jeugd)internationals Ties van Soest (20) en Jowin Ansems, respectievelijk een forward en een doelman. Van Soest gaat deel uitmaken van de Oberliga-selectie. 'Wij hadden op zich al een volwaardige selectie en geen budget meer, maar we hebben toch afspraken kunnen maken met Ties', zo wordt René de Hondt door de krant geciteerd.

Lees hier meer over de komst van Van Soest en Ansems >>>

Ook Eindhoven Kemphanen stond...

gisteren voor het eerst weer op het ijs. 'Iedereen staat te springen. sinds maart hebben we niet meer samen op het ijs gestaan, dus je begrijpt dat het bij iedereen kriebelt', zo wordt voorzitter Tom van Doorne van de club geciteerd door Studio 040. Kemphanen speelt in de Eerste Divisie. Die competitie begint zoals de situatie nu is in oktober.

Kemphanen gaat het seizoen in...

met de ambitie om kampioen te worden, maar dat gaat een zware weg worden. 'Natuurlijk willen we dat, maar het is altijd afwachten hoe de
verhoudingen zijn. Zo keert een team van Tilburg Trappers komend seizoen
terug uit de Beneliga. Het is altijd afwachten hoe sterk zo'n
team is. De Amsterdam Tigers keerden vorig seizoen terug uit de
Beneliga en waren meteen erg sterk. Wij werden ook meteen kampioen toen
we van de Beneliga terug de Eerste Divisie in stroomden.'

Utrecht Dragons blijft...

stapsgewijs de selectie voor het komende seizoen bekendmaken. Zo maakt de 22-jarige Nigel Zwiers de overstap vanuit Dordrecht terug naar de club van zijn jeugd. Zwiers speelde eerder ook voor Zoetermeer in de Eerste Divisie. Verder keren Dylan Collard, Shane Sturkenboom en Jerry Kinneging terug uit de selectie van vorig jaar.

Topteam Bietigheim Steelers heeft...

eind juli toch een licentie gekregen om in de DEL2 te spelen, maar zoals nu bekend wordt, gebeurt dat wel onder strenge voorwaarden. De club heeft vers kapitaal aangetrokken voor een reorganisatie, heeft een forse boete betaald en een externe financieel consultant aangetrokken die maandelijks aan de liga rapporteert over de situatie bij de club. Hij moet de club ook helpen met het opnieuw neerzetten van de organisatie en het opzetten van verantwoord financieel beleid.

Hannover Indians moet...

op zoek naar een nieuwe import. De club ontving vorige week alsnog een licentie voor het nieuwe seizoen in de Oberliga Nord, maar moet een vervanging zoeken voor de 29-jarige Canadese aanvaller Chad Niddery. Die vroeg om persoonlijke redenen om ontbinding van zijn contract. De aanvaller had vorig jaar 13 goals en 33 assists in 42 wedstrijden.

De NHL is nog volop bezig...

met het afronden van het lopende seizoen, maar werkt ook al naar een doorstart met een nieuw seizoen. De liga is daarover in gesprek met de spelersvakbond, zo meldt NHL-insider John Shannon. Het succesvolle bubble-concept zou daarbij een vervolg krijgen, alleen gaat het dan om vier bubbles waar alle 31 teams in wisselende bezettting hun wedstrijden gaan spelen.

Wanneer dat seizoen gaat beginnen...

is op dit moment nog onduidelijk. Dat zorgt ervoor dat spelers die zouden instromen in de selecties in een soort zwart gat zitten zonder ijshockey. De oplossing voor veel talenten is dat ze door hun NHL-club voor onbepaalde tijd worden uitgeleend aan clubs in Europese topcompetities. Zo keert aanvaller Eeli Tolvanen van Nashville terug naar Jokerit (KHL) en Kasper Björkqvist komt voorlopig in actie voor KooKoo (Finland). De onzekerheid over de start van de AHL speelt daarbij ook een rol.

De Pittsburgh Penguins...

halen aanvaller Kasperi Kapanen terug vanuit Toronto. De speler werd ooit opgegeven als onderdeel van een deal rond Phil Kessel en keert nu terug samen met aanvaller Evan Rodrigues, verdediger David Warsofsky en het Zweedse talent Filip Hallander. Toronto ontvangt ook nog de vijftiende pick in de komende draft en stuurt zelf de Zweden Jesper Lindgren en Pontus Aberg mee richting Pittsburgh.

Columbus Blue Jackets-coach...

John Tortorella ontving een boete van 25.000 euro vanwege het feit dat hij de persconferentie na de uitschakeling van de club door Tampa Bay al na 40 seconden verliet.

Bruins - Lightning 3-4 (OT) (Serie 1-1)

Ondrej Palat scoorde in overtime om namens Tampa Bay de serie tegen Boston gelijk te trekken, 3-4. In de wedstrijd scoorde Blake Coleman twee keer voor de Lightning en was Brad Marchand twee keer succesvol voor de Bruins. Met zijn tweede treffer, vier minuten voor tijd, trok Marchand de stand gelijk, waardoor overtime nodig was.

Canucks - Golden Knights 5-2 (serie 1-1)

Ook de serie tussen de Vancouver Canucks en de Vegas Golden Knights is weer in evenwicht. Tyler Toffoli keerde terug in de opstelling bij de Canucks en pikte direct drie punten, inclusief een goal, op. Jacob Markstrom maakte 38 saves namens de Cancuks. Bo Horvat scoorde twee keer, terwijl Elias Petterson een goal en twee assists oppikte.

Vandaag weer drie wedstrijden...

op het programma, waaronder weer een die qua aanvangstijdstip aantrekkelijk is voor Nederlandse liefhebbers. Om 21.00 uur spelen de New York Islanders en de Philadelphia Flyers hun tweede duel. Om 2.00 uur is er vervolgens de derde ontmoeting tussen de Lightning en de Bruins en om 4.30 uur komen de Dallas Stars en de Colorado Avalanche elkaar voor de derde keer tegen.