Morning Skate Shipachyov

26 oktober 201708:25

Door Joep Meijsen

Morning Skate: nummer 13, kleiner ijs en goalie Bob

Een korte Morning Skate vanmorgen met aandacht voor Jordy Verkiel, Tommy Kuipers, Kayleigh Hamers, Mike Dalhuisen, Vadim Shipachyov en Sergei Bobrovski.

De wekelijkse vragenrubriek...

op de website van Tilburg Trapper is deze week gewijd aan Jordy Verkiel. Hij vertelt onder meer waarom hij met nummer dertien op zijn rug speelt. 'Eigenlijk speel ik al vanaf het begin met nummer dertien, bij Dordrecht al. Met dat nummer ben ik begonnen. Toen ik naar Tilburg kwam kreeg ik eerst nummer veertien, maar toen ik bij het eerste kwam mocht ik kiezen en koos ik weer voor nummer dertien; het nummer waar ik mijn hele leven al mee speel.' Het hele interview staat hier >>>

Tommy Kuipers is...

een 17-jarige Nederlandse ijshockeyer die in Canada speelt bij de Everest Academy. Hij vertelt aan de website van Geleen onder meer over het verschil tussen ijshockey in Europa en Noord-Amerika. 'De ijsbanen zijn hier een stuk kleiner dan in Europa. Het spel is hierdoor een stuk sneller en ze spelen hier ook heel fysiek. Ik start veel in de eerste lijn en speel gelukkig heel veel. Ik merk dat ik op het einde van de wedstrijd nog wel wat te kort kom maar dat wordt al beter.' Lees het heel gesprek met Tommy Kuipers hier >>>

Wie het gemist heeft..

de 20-jarige Kayleigh Hamers is bezig aan haar derde seizeon bij SDE in Stockholm. IJshockey Nederland sprak met haar. 'Ik wil op het hoogst haalbare niveau spelen en Zweden heeft de beste vrouwencompetitie van Europa. Alle clubs hebben gemiddeld zeven imports wat het niveau nog extra omhoog brengt. Vorig seizoen speelde ik bijvoorbeeld tegen een speelster van het Canadese team. Lees het hele interview hier >>>

Het seizoen van...

Mike Dalhuisen en Torpedo Usk-Kamenogorsk blijft moeizaam verlopen. De ploeg verloor woensdag met 2-1 van Dizel en staat met 24 punten uit 16 wedstrijden op de vijftiende plaats in de liga met 27 teams. Dalhuisen stond maar liefst ruim 32 minuten op het ijs in de wedstrijd en had drie schoten op doel.

De Vegas Golden Knights...

zijn dan misschien bezig aan een droomstart van het seizoen. Dat geldt niet voor hun Russische center Vadim Shipachyov. Hij werd voor de tweede keer dit seizoen door de Golden Knights naar de American Hockey League gestuurd. Volgens Sportsnet mag zijn agent met andere teams praten over een trade. Ook zijn oude Russische team zou interesse hebben. Hij tekende een contract van twee jaar ter waarde van 9 miljoen dollar bij Vegas.

De St. Louis Blues...

wonnen vannacht met 5-2 van de Calgary Flames. Alex Steen had een goal en drie assists voor de Blues. St. Louis en Tampa Bay zijn nu nog de enige ploegen in de NHL die ongeslagen zijn op eigen ijs. Deze tegengoal was wel opmerkelijk.

Sergei Bobrovski maakte...

34 saves voor de Columbus Blue Jackets, die tevens vijf verschillende spelers zagen scoren in een 5-1 overwinning op de Buffalo Sabres.

Goalie Bob...

was een tevreden man.