Alex Ovechkin staat voor de tweede keer op de cover van het ijshockeyspel van EA Sports
Alex Ovechkin staat voor de tweede keer op de cover van het ijshockeyspel van EA Sports — © Twitter/EA Sports

25 augustus 202006:45

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Oproep, Sportweek en een coverboy

De clubs in de Oberliga Nord doen een collectief beroep op de Duitse overheid voor meer ondersteuning, Nederlandse clubs kunnen zich inschrijven voor deelname aan de Nationale Sportweek, Mike Dalhuisen is met Poprad begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, een coverboy en nog veel meer in deze Morning Skate.

De teams in de Oberliga Nord...

blijven volop inzetten op een seizoenstart op 16 oktober, zo blijkt uit een gezamenlijke verklaring van de clubs. Afgelopen zaterdag kwamen vertegenwoordigers van alle teams in Hannover bij elkaar voor een zeven uur durend overleg over het komende seizoen. Daarbij werd gesproken over zaken als hygiëne, streaming, de verantwoordelijkheid richting de spelers, fans en ijshockeyjeugd en nog veel meer.

De Duitse clubs...

doen opnieuw een beroep op de Duitse overheid voor extra ondersteuning. Het gaat daarbij om landelijk gelijke regelingen over werktijdverkorting en de betaling van aansprakelijkheidsverzekeringen, maar vooral ook opname van de Oberliga in het landelijke overbruggingsprogramma voor sportclubs. Dat geldt vooralsnog alleen voor de profliga's DEL en DEL2, maar dat zou in de ogen van de clubs moeten worden uitgebreid. In de Oberliga SĂĽd is vooral in Beieren veel politieke steun voor opname van het derde ijshockeyniveau in het steunprogramma. Clubs kunnen door de coronamaatregelen tot 80 procent van hun recette-inkomsten mislopen.

Volgende maand wordt de..

Nationale Sportweek van NOC*NSF gehouden. Ook ijshockeyclubs worden van harte opgeroepen om zich bij dit populaire initiatief aan te sluiten. 'Onder het motto Sport doet iets met je', wordt er de komende periode volop aandacht gevraagd voor het initiatief. IJshockeyclubs kunnen de week onder meer gebruiken voor het werven van nieuwe jeugdleden.

Lees hier meer informatie over de Nationale Sportweek >>>

Mike Dalhuisen is met...

HK Poprad begonnen aan de voorbereiding op het niewue seizoen. De in Nijmegen geboren verdediger pikte afgelopen weekeinde in de eerste oefenwedstrijd van zijn club, een 13-2 zege op Lipovsky Mikulas direct twee assists op. Tijdens de voorbereiding draagt de club speciale shirts die de geschiedenis van de club tussen 1935 en 1939 eren. Komende donderdag speelt de club de volgende oefenwedtrijd. Een schema voor de reguliere competitie is er nog niet, maar de competitie moet op 2 oktober beginnen.

In Finland is er een tegenslag...

voor de ijshockeycompetitie. De overheid beperkt vanwege het toenemende aantal coronagevallen voorlopig publieke bijeenkomsten van meer dan 500 mensen. De regel geldt in ieder geval voor de hele maand september. De hoogste Finse ijshockeyliga moet op 1 oktober beginnen.

Het bubble-systeem in de NHL...

lijkt een zeer effectieve manier te zijn om het coronavirus buiten de deur te houden. De NHL heeft tussen 16 augustus en 22 augustus ruim 4600 tests uitgevoerd en geen enkele speler of begeleider testte positief. Het is de vijfde week op rij dat de NHL nul coronagevallen rapporteert.

Alexander Ovechkin staat op de cover..

van de nieuwste editie langlopende serie videogames rond ijshockey van EA Sports, NHL21. Het is niet de eerste keer dat Ovechkin op de cover van de game staat, hij deed dat eerder in 2007. De onthulling van de cover athlete was gisteren live te zien op de Canadese televisie.

De speler zelf is...

vanzelfsprekend blij met de eer.

Islanders - Flyers 4-0 (serie 1-0)

Semyon Varlamov pakte met 29 saves een shutout in een 4-0 overwinning voor de New York Islanders in de openingswedstrijd van hun serie tegen de Philadelphia Flyers. Andy Greene opende de score in de eerste periode en via goals van Jean-Gabriel Pageau, Anders Lee en Devon Toews in de derde periode werd de ruime zege veiliggesteld.

Stars - Avalanche 5-2 (serie 2-0)

De Dallas Stars scoorden vier keer op rij in de tweede periode om een 2-0 achterstand weg te werken tegen de Colorado Avalanche, eindstand 5-2. Nathan MacKinnon scoorde zijn zevende goal van deze play-offs en Mikko Rantanen bracht Colorado verder op voorsprong, maar Joe Pavelski, Radek Faksa, Alexander Radulov en Esa Lindell waren daarna allemaal succesvol namens Dallas, dat daarmee op 2-0 komt in de serie.

Ook vannacht staan weer...

twee wedstrijden op het schema in de NHL. Om 01.00 uur spelen Boston en Tampa Bay het tweede duel in hun serie, Boston won de eerste wedstrijd. Vervolgens om 03.45 uur vervolgen Vancouver en Vegas hun serie, waarin de Golden Knights met 1-0 voorstaan.