Flyers Eaters Bekerfinale Postma goal 01 2017

19 mei 201908:10

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Postma stapt over naar Geleen

In deze Morning Skate op zondag natuurlijk aandacht voor de overstap van Marco Postma van Heerenveen naar Geleen, verder een Nederlandse jeugdinternational voor Antwerpen, een mogelijke terugkeer voor Patrick Roy in de NHL en alle rangen en standen van het WK in Slowakije.

Marco Postma..

speelt komend seizoen in Geleen. De topscorer van Heerenveen maakt de overstap naar het zuiden van het land, zijn vierde club op het hoogste niveau in Nederland.

Lees hier het hele bericht >>>

Foto: Jan Hofstede

Op de site van Eaters..

legt teammanager Peter Knops van Eaters uit hoe de transfer tot stand is gekomen. 'Nadat ik te horen kreeg dat Marco toe was aan een nieuw avontuur heb ik meteen het contact gelegd en bleek dat ons beider doelstelling precies in elkaars verlengde lagen. Iemand als Marco wil je in je team erbij hebben in plaats van tegen je, dat staat als een paal boven water en als je dan hoort dat Marco wellicht wilt verkassen dan moet je meteen toeslaan. Marco wil komend seizoen voor de prijzen gaan en is van mening dat dit in Geleen mogelijk gaat zijn, ook verwijzend naar de progressie die het team vorig seizoen heeft gemaakt’.

Lees meer op de website van Eaters >>>

Ook Heerenveen heeft...

gereageerd op de transfer. 'Komend seizoen zal de ervaren aanvaller Marco Postma niet het shirt van Unis Flyers dragen. Met het oog op de toekomst heeft de club de keuze gemaakt om de selectie in te gaan richten voor de langere termijn. Marco Postma zal actief blijven als speler en heeft inmiddels een nieuw contract getekend in de Beneliga...Unis Flyers bedankt Marco Postma voor zijn inzet voor de club, zowel op als buiten het ijs. We wensen hem veel succes in zijn verdere carrière.'

Lees verder op de website van Heerenveen >>>

Natuurlijk reageert Postma..

zelf ook. Bijvoorbeeld tegenover Omroep Friesland: 'Ik speel al zo lang bij Heerenveen, dat ik wel weer eens wat nieuws wilde. En ik vind de sport te leuk om er mee op te houden', zo valt er te lezen.

Lees hier het hele artikel >>>

De Nederlandse jeugdinternational...

Boris Coehorst speelt komend seizoen in Antwerpen. De 20-jarige aanvaller/verdediger verhuist van het Turnhout naar Phantoms. Coehorst werd geboren in Baarle-Nassau en begon ooit met ijshockey in Turnhout. Hij stapte echter als twaalfjarige over naar Tilburg, waar hij in 2016-17 zijn debuut in de Beneliga maakte. In 14 wedstrijden op het tweede niveau in Belgi√ę had hij vorig jaar zes goals en zeven assists. Coehoerst speelt in 2018 het WK voor junioren namens Oranje en scoorde in dat toernooi √©√©n keer. Bij Turnhout speelde Coehorst als defense.

De legendarische goalie Patrick Roy...

keert misschien terug in de NHL. Volgens de Ottawa Sun is hij één van de kandidaten voor de vacature van hoofdcoach bij de Ottawa Senators. De 53-jarige voormalige Stanley Cup-winnaar was drie seizoenen hoofdcoach bij Colorado Avalanche en werkt inmiddels weer voor de Quebec Remparts, het team op het hoogste jeugdniveau in Quebec.

Maar liefst zes wedstrijden..

op het WK in Slowakije gisteren. In de ochtendewedstrijden was de Verenigde Staten met 7-1 te sterk voor Denemarken en bleef Rusland ongeslagen met een 3-1 zege op buurland Letland. Nikita Kucherov had een goal en een assist.

Duitsland verloor voor het eerst en niet zo'n beetje ook, tegen Canada ging de ploeg met liefst 8-1 onderuit. Mark Stone scoorde drie keer en Anthony Mantha twee keer, waaronder een absolute beauty. Angelo Miceli scoorde in de zesde wedstrijd de eerste goal voor Itali√ę in het toernooi, maar de Italianen gingen toch met een 1-7 nederlaag van het ijs tegen Noorwegen. Michael Haga had een goal en een assist voor de Noren.

Ook de Britten verloren hun volgende wedstrijd. De Slowaken hadden dringend drie punten nodig om hun kans op het bereiken van de kwartfinales in stand te houden en deden dit met 1-7. Matej Sukel en Patrik Koch hadden ieder twee punten. Zweden en Zwitserland speelden de spannendste wedstrijd van de zaterdag, waarbij een treffer van Oliver Ekman-Larson met nog negen minuten te gaan de winnende was voor Zweden in een krappe 4-3 zege.

Dit waren volgens de IIHF de drie mooiste doelpunten van gisteren.

Daarmee ziet de stand..

in de twee poules er als volgt uit. Finland, Canada en Duitsland staan bovenaan in Poule A, terwijl Slowakije en de Verenigde Staten de andere kandidaten zijn voor de vier plekken in de kwartfinales. In Poule B zijn de beslissingen wel grotendeels gevallen. Rusland, Zweden, Zwitserland en Tsjechi√ę zijn de waarschijnlijke kwartfinalisten.

Vandaag vier wedstrijden..

Om kwart over vier speelt Duitsland tegen de Verenigde Staten en staat de wedstrijd tussen Oostenrijk en Tsjechi√ę op het programma. Om kwart over acht vanavond de ontmoetingen tussen Frankrijk en Finland en Zwitserland en Rusland. Zoals gebruikelijk zijn alle wedstrijden weer live te volgen via het YouTube-kanaal van de IIHF. De Verenigde Staten heeft de laatste twee plekken in zijn selectie bezet met verdediger Zach Werenski van de Columbus Blue Jackets en aanvaller Luke Kunin van Minnesota. Aanvaller Nino Niederreiter sluit vanaf de Carolina Hurricanes aan bij de selectie van Zwitserland.

Livestreams via het YouTube-kanaal van de IIHF >>>