Morning Skate Don Cherry 2017

3 mei 201708:34

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Sprong, hersenschuddingen en zijden handschoentjes

Goedemorgen ijshockeyfans. In de Morning Skate van vandaag aandacht voor Daniel Sprong, Jamie Schaafsma, Sidney Crosby, de zijden handschoentjes van Connor McDavid en wat Don Cherry vannacht te zeggen had.

De junior-loopbaan...

van Daniel Sprong zit erop met de uitschakeling van de Charlottetown Islanders in de play-offs van de QMJHL. De in Nederland geboren forward is derhalve beschikbaar voor de door blessures getroffen Pittsburgh Penguins, de club die Sprong in de draft koos en voor wie de Amsterdammer vorig jaar al uitkwam. General manager Jim Rutherford noemde het oproepen van Sprong niet waarschijnlijk. 'Hij behoort bij de groep met beschikbare spelers. Op dit moment hebben we jongens met profervaring die beschikbaar zijn. We hebben een center nodig', zo wordt Rutherford geciteerd in de lokale krant van Pittsburgh. De Penguins riepen winger Josh Archibald en center Oskar Sundqvist op die voor het AHL-team van de Penguins speelden.

Dat betekent echter niet...

dat voor Sprong geen geweldige toekomst kan wachten in de NHL. De 20-jarige aanvaller krijgt van het lokale CBS-televisiestation in Pittsburgh bijvoorbeeld zeer lovende kritiekenin een artikel over de toekomst van de club dat tijdens de serie tegen de Blue Jackets verscheen. 'And that’s not even seeing an infusion of lightning-quick 20-year-old Daniel Sprong, who has the potential to be as good as any of the forwards.' Gisteren werd overigens bekend dat Sidney Crosby het vierde duel tegen de Washington Capitals moet missen vanwege een hersenschudding. De zaak zorgde voor veel ophef gisteren, maar leidt uiteindelijk niet tot een verdere schorsing voor de Capital die de check uitdeelde, Matt Niskanen. Ook Conor Sheary mist het volgende duel met een hersenschudding. Hij kwam maandag in botsing met teamgenoot Patric Honqvist.

Ook een andere...

in Nederland geboren forward wacht promotie. Rotterdammer Diego Hofland tekende gisteren zijn contract bij de Krefeld Pinguine. Hofland speelde afgelopen seizoenen in de Oberliga en DEL2. Het hele artikel is hier te lezen >>>

De voorbereiding...

van Oranje werd door een cameraploeg gevolgd. De beelden zijn, ondanks de resultaten in Belfast, best de moeite waard. De montage, inclusief interviews, werd gisteren gepubliceerd.

Voor Jamie Schaafsma...

en de Fort Wayne Komets wacht vanavond het derde duel in de best-of-seven tegen Toledo. De Komets staan na twee wedstrijden met 2-0 achter in de serie, maar hebben nu twee thuiswedstrijden voor de boeg. Fort Wayne was tijdens de reguliere competitie de beste thuisploeg in de hele ECHL en won ook zijn beide thuiswedstrijden in de eerste ronde van de play-offs. Reden voor optimisme. 'Ons doel was om hier te komen en een uitwedstrijd te winnen. Die kans krijgen we alsnog als we thuis onze twee wedstrijden winnen en helemaal terugkomen in de serie', zo zegt Jamie Schaafsma in de Journal-Gazette.

De Nashville Predators...

marcheren bijna ongehinderd door in de NHL-play-offs. Het vierde duel tegen de St. Louis Blues werd vannacht met 2-1 gewonnen, waardoor de Predators nog maar één overwinning verwijderd zijn van de volgende ronde. Pekka Rinne maakte 32 saves, Ryan Ellis en James Neal scoorden de goals voor Nashville.

Jean-Gabriel...

Pageau, u kent hem inmiddels, scoorde opnieuw voor de Ottawa Senators in de serie tegen de New York Rangers. Op dat moment stond de wedstrijd vannacht echter al op 4-0 in het voordeel van de ploeg uit de Verenigde Staten. De eindstand was 4-1. Donderdag gaat de serie verder in New York.

Randy Carlyle...

coach van de Anaheim Ducks, vindt dat scheidsrechters Connor McDavid te veel beschermen. 'Het lijkt erop dat hij alleen met zijden handschoentjes mag worden aangepakt', gromde de coach tegen verslaggever over McDavid. 'De beperkingen op iedereen die hem aanraakt lijken een stuk beperkter dan normaal. Het is feit. Simpel. We bekijken de wedstrijd meerdere keren op tape.'

Verder waren er nog de nodige...

transacties. De Toronto Maple Leafs verlengden het contract van de Russische verdediger Nikita Zaitsev met zeven jaar voor in totaal 31,5 miljoen dollar. De Chicago Blackhawks hebben de 22-jarige David Kampf voor twee jaar gecontracteerd. Kampf speelde afgelopen jaar voor Chomutov in de Tsjechische liga.

En dit is wat...

Don Cherry vannacht te zeggen had.

Fotocredit

Foto: Screenshot Youtube