De Dallas Stars zetten een overweldigende comeback in de boeken.
De Dallas Stars zetten een overweldigende comeback in de boeken. — © Instagram/Dallas Stars

21 augustus 202007:03

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Stammtisch, positieve tests en een comeback

Tilburg Trappers gaat met dezelfde selectie en coaches als vorig jaar het nieuwe seizoen in en maakte bekend hoe de club aan komend seizoen wil beginnen. Verder in de Morning Skate aandacht voor het goede nieuws voor Hannover Indians, positieve tests in de KHL en meer beslissingen in de NHL, inclusief een overweldigende comeback.

Tilburg Trappers praatte...

de fans gisteren tijdens een zogenoemde Stammtisch bij over komend seizoen. De club gaat er nog altijd vanuit dat het nieuwe seizoen op 16 oktober gaat beginnen. Tijdens de video-uitzending was er een informele training aan de gang, komende dinsdag is de eerste verplichte trainingen. De selectie zal vermoedelijk gelijk zijn aan die van volgend jaar, wat ook geldt voor de coachingstaf met Bo Subr en Josh Mizerek. Alle spelers van vorig jaar hebben een nieuw contract aangeboden gekregen en volgens de nieuwe directeur Ruud van Baast bevinden de gesprekken zich in een 'afrondende fase'.

Van Baast vertelde dat...

Trappers het vorige seizoen relatief goed heeft afgesloten. Weliswaar vielen door het plotselinge einde van het seizoen de voor de inkomsten belangrijke play-offs weg, maar de club begroot voorzichtig en zag met de uitwedstrijden tegen teams uit de Oberliga S√ľd ook een belangrijke kostenpost wegvallen. Daarnaast ontving de club coronasteun van de overheid. Voor dit seizoen hebben de meeste sponsoren, waaronder de twee hoofdsponsoren, aangegeven de club trouw te bliven. Ook zijn er zo'n 900 seizoenskaarten verkocht.

Natuurlijk kwam de situatie..

rond het spelen met publiek ter sprake. Voorlopig is Trappers van plan seizoenskaarthouders om en om toe te laten bij thuiswedstrijden om zo te voldoen aan alle regels. Op dit moment worden daarvoor de nodige metingen verricht en plannen gemaakt. Seizoenkaarthouders krijgen voor wedstrijden waar ze niet bij mogen zijn in ieder geval gratis toegang tot de livestream. Die wordt verbeterd aangeboden. Goed nieuws voor de fans is dat de omstreden nieuwe boarding afgelopen zomer is aangepakt.

Trappers krijgt komend seizoen...

in ieder geval alsnog Hannover Indians als tegenstander. De ploeg kreeg gisteren van de Duitse bond alsnog toestemming om in de Oberliga Nord te spelen. De andere ploeg die in eerste instantie geen licentie ontving, EXA IceFighters Leipzig, krijgt extra tijd om de benodigde garanties af te leveren. Directeur Ruud van Baast van Trappers reist komende zaterdag af naar Hannover voor nieuw Oberliga-overleg. Daar moeten knopen worden doorgehakt.

Lees hier meer over het besluit van de Duitse bond >>>

De KHL bereidt zich op dit...

moment voor op de start van het nieuwe seizoen. Dagelijks worden er op dit moment oefenwedstrijden gespeeld, die deels live te volgen zijn via YouTube. Tegenvaller richting de offici√ęle seizoensstart op 2 september is de positieve covid-19-test voor de nieuwe coach van Avtomobilist Yekaterinburg, Bill Peters. De coach die vorig jaar in de NHL in opspraak kwam, zou echter geen verschijnselen tonen. Ook twee spelers van Amur Khabarovsk zouden positief zijn getest. Eerder waren er elf postitieve tests bij Novosibirst. De twee teams kwamen elkaar vorige week tegen tijdens een toernooi.

De NHL heeft...

verdediger Matt Niskanen van de Philadelphia Flyers voor één wedstrijd geschorst vanwege zijn cross-check op aanvaller Brendan Gallagher van Montreal. Gallagher brak daarbij zijn kaak en mist de rest van de serie. Niskanen werd voor zijn check niet bestraft op het ijs.

Islanders - Capitals 4-0 (serie 4-1)

Semyon Varlamov pakte de shutout en Anthony Beauvillier scoorde twee keer voor de New York Islanders, die met een 4-0 zege in het vijfde duel de Washington Capitals naar huis stuurden. Nick Leddy en Josh Bailey scoorden de twee andere treffers namens de Islanders.

Stars - Flames 7-3 (serie 4-1)

In een bizarrre wedstrijd maakten de Dallas Stars definitief een einde aan het seizoen van de Calgary Flames. Na zeven minuten spelen stonden de Flames, die moesten winnen om hun seizoen te verlengen, met 3-0 voor. Daarna incasseerde de ploeg echter zeven goals op rij en moet dus de bubble in Edmonton verlaten, terwijl de Stars naar de volgende ronde gaan. Denis Gurianov scoorde vier van de treffers namens de Stars.