Triavium morning skate
— © IJshockeyfoto.nl (Paul Nicolaassen)

6 mei 202007:29

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Triavium, een t-shirt en spelersnieuws

De gemeente Nijmegen en de eigenaar hebben overeenstemming bereikt over onderhoud voor ijsbaan Triavium, Tilburg komt met een speciaal t-shirt om zorg en horeca te ondersteunen, Luik verlengt met nog twee spelers,

De gemeente Nijmegen...

en pandeigenaar T en L Vastgoed hebben overeenstemming bereikt over de kosten van onderhoud en vervanging van installaties in het Triavium. Dagblad De Gelderlander meldt dat de hal nog voor het nieuwe schaatsseizoen een nieuwe koelinstallaties nodig heeft, terwijl ook de centrale verwarming, de geluiden/ontruimingsinstallatie, twee liften en de brandmeldinstallatie vervangen moeten zijn. De gemeente regelt nu de nieuwe koelinstallatie ter waarde van €900.000, waar de eigenaar de helft met een maximum van €450.000 aan bijdraagt. De andere vervangingen worden door de pandeigenaar gefinancierd.

Daarmee moet de hal...

waar onder meer de ijshockeyers van Nijmegen Devils spelen weer meekunnen tot 2033 als het huurcontract van de gemeente afloopt dat in 1998 werd gesloten om een faillissement van de hal te voorkomen. De Gelderlander meldt dat er voor de ringbaan die boven de ijshockeybaan ligt nog wel kosten gemaakt moeten worden om pekellekkages op te lossen. Voor het huidige lek is wel een oplossing gevonden, maar op termijn moet hier ook nog fors in geĂŻnvesteerd worden, tenzij besloten wordt de ringbaan te sluiten.

Tilburg Trappers steekt...

het zorgpersoneel in Nederland een hart onder de riem met een speciaal ontworpen t-shirt. Voor elk verkocht shirt zal een zorgmedewerker worden uitgenodigd voor een thuisduel van Tilburg Trappers, inclusief een door de Tilburgse horeca verzorgd diner. Daarmee wordt ook de lokale horeca een handje geholpen in deze moeilijke tijden. Het unieke T-shirt is voor € 30,- te bestellen (De prijs is exclusief eventuele verzendkosten).. Stuur een mail naar: [email protected]. Vermeld hierbij je maat en/of verzendadres.

Luik Bulldogs blijft...

spelersnieuws bekendmaken. De club heeft bekendgemaakt dat international Andy Kolodziejczyk er nog een jaar aan vastknoopt bij de club. De 25-jarige forward was in 22 wedstrijden in de reguliere competitie van de Beneliga vorig jaar goed voor 5 goals en 8 assists met 4 strafminuten. Zijn oudere broer Bryan verlengde eerder al zijn contract bij Luik. Ook verdediger Loris Darques blijft komend seizoen het shirt van Bulldogs dragen. De 21-jarige defense had vorig jaar in 22 wedstrijden drie assists en 34 strafminuten. Daarmee krijgt de selectie van de nieuwe hoofdcoach Uli Egen steeds meer vorm.

De transferstop in de Oberliga...

Nord is voorbij, wat betekent dat het spelersnieuws in deze competitie ook weer volop op gang komt. Zo verlaat Christopher Kasten Herner EV voor een club uit het zuiden. Hij wil daar met zijn familie iets gaan opbouwen. De 30-jarige speelde 43 wedstrijden voor Herne waarin hij zes goals en 26 assists oppikte. Moskotos Essen heeft de contracten van Enrico Saccomani en Toni Lamers verlengd. Dat geldt ook voor de 31-jarige André Huebscher die vorig jaar overkwam vanuit Duisburg. Hij was goed voor 11 goals en 27 assists in 41 wedstrijden, waarmee hij de nummer twee was op de topscorerslijst van de club.

Hannover Indians heeft...

het contract met de 21-jarige Thore Weyrauch verlengd. Hij keerde twee jaar geleden terug naar Duitsland vanuit de Verenigde Staten om in Hannover te gaan studeren en was vorig jaar goed voor 43 punten in 44 wedstrijden. Hamburg Crocodiles heeft het goalie-duo voor komend jaar vastliggen. Eerder was al bekend dat Kai Kristian de club trouw blijft en hij krijgt nu gezelschap van Niklas Zoschke die de afgelopen jaren al voor de club uitkwam als uitgeleende jonge speler namens Lausitzer FĂĽchse. Hij tekende nu een contract voor Ă©Ă©n jaar bij Hamburg. Ook Hannover Indians heeft een nieuw goalie-dueo. Door het vertrek van Philip Lehr naar de Oberliga SĂĽd en Kristian Hufsky naar de DEL2 heeft de club nu overeenstemming bereikt met de van Deggendorf afkomstige 26-jarige David Zabolotny en de van Herne overkomende 23-jarige Lukus Schaffrath.

De van oorsprong Oostenrijkse...

liga EBEL krijgt een nieuwe deelnemer. Bratislava Capitals uit Slowakije heeft alle benodigde papieren ingeleverd voor het verwerven van een licentie om komend jaar de overstap te maken naar die competitie. Bratislava Capitals kwam tot nu toe uit op het tweede niveau in Slowakije. Daarmee wordt het nu een competitie met deelnemers uit vijf landen. Naast teams uit Oostenrijk, waaronder de ploeg van bondscoach Doug Mason, zijn ook teams uit Hongarije, Tsjechië en Italië vertegenwoordigd in de EBEL. Die gaat wel van naam veranderen nu veeljarig hoofdsponsor Erste Bank zich heeft teruggetrokken.

De in België geboren..

Dennis Swinnen, in het verleden actief voor de Belgische nationale ploeg, verlaat Bietigheim Steelers in de DEL2 na twee jaar. De voormalige aanvaller van Ingolstadt in de DEL was in 89 wedstrijden voor Bietigheim goed voor 18 doelpunten en 22 assists. Waar hij nu gaat spelen is nog niet bekend.

Voormalige NHL-enforcer...

George Laraque is voldoende hersteld van zijn besmetting met covid-19 om ontslagen te kunnen worden uit het ziekenhuis. Hij lag daarbij enkele dagen aan kunstmatige beademing. Hij denkt dat hij besmet raakte toen hij boodschappen ging doen voor een aantal oudere mensen. 'Dit laat zien hoe besmettelijk dit ding is', vertelt hij aan John Lu van de Canadese sportzender TSN.

Sidney Crosby...

heeft via de voedselbank zo'n 100.000 maaltijden gedoneerd aan de bevolking van Pittsburgh. Door de uitbraak van het coronavirus is de werkloosheid in de Verenigde Staten enorm hard gestegen. Daardoor neemt ook het aantal Amerikanen dat voor levensmiddelen afhankelijk is van de voedselbank scherp toe.

Intussen blijven de schilderwerkzaamheden...

van New York Rangers-aanvaller Artemiy Panarin volop de aandacht trekken.

Ook verdediger PK Subban...

in een relatie met een van de bekendste vrouwelijke skiërs ter wereld, blijft nuttig bezig.