Morning Skate Pinguins Breien 2017

7 mei 201710:04

Door Joep Meijsen

Morning Skate: uitschakeling, overtimes en breien achter de bank

De Morning Skate van vandaag heeft alle informatie over het WK en uit de NHL, verder triest nieuws over Dave Schreurs, de uitschakeling van Jamie Schaafsma en het antwoord op de vraag wat je moet doen als je perfecte plaatsen hebt achter de spelersbank: breien.

Dave Schreurs..

is vooral bekend als voormalig assistent-coach en verzorger bij Hys the Hague, maar in het verleden ook actief in verschillende rollen voor het ijshockey in Geleen. Den Haag bericht dat Schreurs vorige week is opgenomen in het ziekenhuis met een zeer ernstige aandoening. De voormalige assistent coach en verzorger van Hys the Hague kan geen bezoek ontvangen, maar een kaartje sturen is wel mogelijk. Den Haag heeft meer informatie op zijn Facebook-pagina >>>

Drie spelers uit..

het eerste team van Groningen, waaronder topscorer Zahir Hup, keren terug naar Heerenveen. Daar gaan zij spelen in het team in de Eerste Divisie. Lees hier het hele bericht >>>

Voor Jamie Schaafsma...

en de Fort Wayne Komets zit het seizoen erop. De ploeg uit de ECHL wist op vrijdag nog het seizoen te verlengen door de tweede thuiswedstrijd met 4-1 te winnen, maar vannacht werd het voor ruim achtduizend toeschouwers maar liefst 5-0 voor Toledo Walleye, waardoor de stand in de best-of-seven-serie uitkomt op 4-1 in het voordeel van Toledo. Op zaterdag werd een treffer van Schaafsma afgekeurd vanwege goalie-interference, een call waar de Komets het niet mee eens waren. Daarmee komt een einde aan het derde seizoen van Schaafsma in de ECHL. Voor Fort Wayne fungeerde hij als captain en sinds dit seizoen ook als speler-assistent-coach.

Het was gisteren een...

drukke dag op het WK ijshockey in Keulen en Parijs. Maar liefst zes wedstrijden stonden er op het programma. De spectaculairste wedstrijd was vermoedelijk de ontmoeting tussen Zwitserland en Sloveni√ę. Daarin liep Zwitserland uit naar een 4-0 voorsprong, zag Sloveni√ę terugkomen tot 4-4, maar de Zwitsers wonnen uiteindelijk via een treffer in de shoutout van Damien Brunner.

In de overige wedstrijden...

boekte Letland een mooie 3-0 overwinning op Denemarken, was Itali√ę dichtbij een stunt tegen Slowakije, maar moest 64 seconden voor tijd een gelijkmaker van Libor Hudacek incasseren en verloor vervolgens in overtime dankzij een treffer van Peter Ceresnak. De Tsjechen namen revanche voor het verlies op de openingsdag tegen Canada met een dikke 6-1 overwinning op Wit-Rusland, de Duitsers konden hun heldendaad van de openingsdag niet herhalen tegen Zweden en gingen met 2-7 onderuit en Noorwegen verpestte de eerste wedstrijd van gastheer Frankrijk met een 3-2 overwinning. Patrick Thoresen had twee goals en een assist.

Ook vandaag weer volop...

ijshockey in Keulen en Parijs met drie wedstrijden per locatie. Dit is het programma voor vandaag:

12.15 Itali√ę - Rusland
12.15 Sloveni√ę - Canada
16.15 Verenigde Staten - Denemarken
16.15 Finland - Frankrijk
20.15 Letland - Slowakije
20.15 Noorwegen - Zwitserland

Al deze wedstrijden zijn weer live te bekijken via YouTube >>>

In de NHL...

stonden gisteren twee wedstrijden op het programma. In de avonduren won Ottawa een aantrekkelijk en spectaculair duel tegen New York in overtime. Derick Brassard scoorde in de slotfase namens de Senators de gelijkmaker en in overtime was het Kyle Turris die voor het winnende doelpunt zorgde, nadat eerder een treffer van de Rangers was afgekeurd. Daarmee is Ottawa nog één zege verwijderd van de Conference Finals, het is 3-2 in de serie. Dinsdag gaat het verder.

De Washington Capitals...

moesten vannacht winnen tegen Pittsburgh en deden dat ook. Evgeny Kuznetsov en Alex Ovechkin scoorden binnen 27 seconden in de derde periode nadat Nicklas Backstrom zijn ploeg eerder in de periode al op gelijke hoogte had gebracht, eindstand 4-2. Sidney Crosby keerde terug in de opstelling met een assist. Maandagavond gaat deze serie verder. Pittsburgh heeft nog steeds één zege nodig om de volgende ronde te halen.

Niet voor iedereen...

zijn de play-offs even spannend. Waarom niet gewoon breien tijdens de wedstrijd. Of is het juist een manier om de zenuwen de baas te worden?

En tenslotte...

Fotocredit

Foto: Twitter